Het moment Italiaanse raspaarden blenden met Scotch Whisky

Hoezo drinken en rijden gaat niet samen?

Ok, voor jullie denken dat wij hier illegale praktijken aanbevelen…drankje op, laat je rijden! Wij doelen vandaag op iets helemaal anders. Wat dacht je van de Italian Car Series, een gelimiteerd en door Whiskykenner en -addict Jan Vissers selectief uitgezochte reeks aan overheerlijke Schotse Whisky’s. Jan, die naast Whisky ook benzine door de aderen heeft stromen is al sinds mensenheugenis verliefd op Italiaanse wagens. Zo rijdt hijzelf in een Alfa Romeo 4C en staat er op zijn koop-bucketlist nog minstens een Quadrifoglio op om af te vinken.

Vandaag, 5 november heeft Jan ook goed nieuws. De nieuwste telg in de Italian Car Series, de N°8, staat in pole position om nieuwe eigenaars te vinden. De tot 153 stuks gelimiteerde fles is een GLENGOYNE 15y. Zoals de naam al doet vermoeden is hij gedistilleerd in 2007 en heeft hij 15 jaar lang gerijpt op een hogshead en mag je hem bestempelen als 47,9% vol.

Hoe we de N°8, met een verwijzing naar de Alfa Romeo RL, een meesterwerk gebouwd tussen 1922 en 1927 door Giuseppe Merosi, het best kunnen omschrijven? Op de neus hebben we vanille, citrus, crêpes Suzette, melkchocolade en mineraalachtige stenen. Verder proeven we snoepgoed zoals zachte beertjes, Mariabeeldjes Guimave en zoete vruchten. De lange afdronk is verwarmend, zoete steenvruchten zoals perzik & rijpe peer.

Benieuwd naar deze exclusieve Whisky? Kom hem dan proeven in Zammel of all places (dicht bij de afrit Geel-West op de E313) en neem een Bob mee… je weet nooit! Oh ja, de prijs van deze fles? 123 euro en daar kan je gewoon niet voor sukkelen.

Meer info over deze fles of de hele reeks? Die vind je HIER.

You May Also Like

MenStyle On Tour: BMW M-modellen testen op Circuit Zolder

En tegelijk een Europese première meepikken… Of we zin hadden in een Europese première ...

Pagani Zonda 760 LH, het ex-liefje van Lewis Hamilton, in de prak gereden

Tunneltol ter waarde van zo’n 10 miljoen euro Dat de Pagani Zonda 760 LH ...

Dit is de nieuwe BMW 5-Reeks, inclusief de BMW i5

In de lijn der verwachtingen Daar waar BMW de laatste jaren wel eens durfde ...