Xiaomi introduceert met zijn 12T-serie nieuwste flagship-smartphones

Next level detail en creativiteit voor een erg scherpe prijs

Wie kent er Xiaomi? Bij nieuwsfreaken die de tech-wereld een beetje volgen gaat er ongetwijfeld een belletje rinkelen. Het jonge internetbedrijf, pas opgericht in 2010, is vooral gekend om zijn streven naar innovatie, een hoogwaardige gebruikservaring, operationele efficiëntie én dit aan te bieden met eerlijk geprijsde producten.

Producten waarmee we al eerder konden kennismaken. Zo werden we op een erg geslaagd event al kennismaken met de Xiaomi 12 die we later ook nog eens aan een uitgebreide test onderwierpen. En dat ze bij Xiaomi ondertussen niet hebben stilgezeten bewijzen ze nu een dik half jaar later met opnieuw een resem aan fantastische nieuwe producten waaronder de vandaag onthulde 12T-serie, Xiaomi’s nieuwste flagship-smartphones. En als we de eerste berichten mogen geloven, een technologisch hoogstandje waar performance lovers en mensen die creatieve content maken erg gelukkig van (kunnen) worden.

Professionele foto’s en video’s 

Als we aan creatieve content denken, denken we gelijk aan foto’s en video’s. Zo zijn de flagship smartphones van de Xiaomi 12T-serie voorzien van professionele camera’s. Dankzij een pro-grade 200MP beeldsysteem, ondersteund door Xiaomi’s eigen geavanceerde AI-algoritmen, levert Xiaomi 12T Pro uitstekende beelden met hoge helderheid, sterke nachtfotografie en snelle scherpstelling. Hij kan zelfs bij weinig licht of bij snel bewegende onderwerpen fijne details vastleggen zonder focus te verliezen.

De camera beschikt verder over een 2x zoomlens in de sensor die de mogelijkheden van de grote 1/1,22″ sensorgrootte kan benutten om prachtige portretten te maken. Met Xiaomi ProCut en Ultra Burst kan met de Xiaomi 12T Pro op intelligente wijze professioneel ogende content worden gemaakt. De smartphone ondersteunt 8K-video in volledige resolutie.

De Xiaomi 12T daarentegen gebruikt een drievoudige camera-array: een 108 MP professionele primaire camera, 8 MP ultrabrede camera en 2 MP macrocamera. Deze krachtige sensoren leveren scherpe en heldere foto’s, zelfs in uitdagende situaties als bij weinig licht.

De beste prestaties 

De Xiaomi 12T Pro is uitgerust met de beste Snapdragon-processor en dat vertaalt zich in betere prestaties van de CPU en GPU, respectievelijk 16,7% en 11% in vergelijking met Snapdragon 8 Gen 1. Ook het stroomverbruik wordt verminderd met respectievelijk 33% en 30%. Het warmteafvoersysteem tenslotte bestaat uit een dampkamer die 65% groter is met 125% betere thermische materiaaldekking dan Xiaomi 11T Pro.

De Xiaomi 12T wordt dan weer aangedreven door de toonaangevende MediaTek Dimensity 8100-Ultra. Deze chip is volledig vernieuwd met een geheel nieuwe GPU-structuur, waardoor de prestaties en energie-efficiëntie tot 30% zijn verbeterd in vergelijking met zijn voorganger.

Mega-batterij en supersnel laden  

Het woord stroomgebruik is al eens gevallen. Wél, hoe zit het dan met die batterij? Wél, voor Xiaomi één van hun stokpaardjes. Zo biedt de Xiaomi 12T-serie een extreem lange batterijduur en laad je deze serie smartphones uitzonderlijk snel op. Beide telefoons hebben een grote batterij van 5.000 mAh en beschikken over 120 W HyperCharge. Dat vertaalt zich in een laadtijd van slechts 19 minuten tot 100%. Goed om dan opnieuw tot 13,5 uur aan schermtijd beschikbaar te hebben. Bovendien leren de apparaten met Xiaomi AdaptiveCharge de dagelijkse oplaadroutines van gebruikers kennen, waardoor de batterijduur op de lange termijn wordt geoptimaliseerd.

Verbluffend scherm 

De 6,67-inch CrystalRes AMOLED-scherm van de Xiaomi 12T-serie heeft een resolutie van 1220p en meer dan 68 miljard kleuren. De beeldschermen hebben slimme functies zoals AdaptiveSync, dat de verversingssfrequentie dynamisch aanpast op basis van de bekeken inhoud. Ten slotte vermindert de Adaptive Reading-modus de hoeveelheid uitgestraald blauw licht om het oogcomfort te verbeteren.

Xiaomi 12T-serie wordt geaccentueerd met een iconisch ontwerpelement: de gebogen matte achterkant zorgt voor minder vingerafdrukken op het achterpaneel en zorgt voor een compact gevoel in de hand.

Leuk detail, de serie komt in drie aantrekkelijke kleuren: zwart, zilver en blauw.

Prijzen en beschikbaarheid van de Xiaomi 12T-serie

De Xiaomi 12T-serie is vanaf 13 oktober te koop via de officiële Xiaomi-kanalen.

1 Xiaomi 12T Pro kent drie versies met een vanafprijs van 749 euro
– 8GB+128GB
– 8GB+256GB
– 12GB+256GB

2 Xiaomi 12T kent twee opslagvarianten met een vanafprijs van 599 euro
– 8GB+128GB
– 8GB+256GB

Naast deze nieuwste flagship-smartphones introduceert het techmerk vandaag ook een heel scala aan slimme AIoT-apparaten zoals bijvoorbeeld:
– de Xiaomi Robot Vacuum X10+, een handige en uitermate slimme stofzuigerrobot
– Xiaomi Truclean W10 Wet Dry Vacuum Series, Xiaomi’s allereerste nat-droog-stofzuiger.
– Xiaomi TV Q2-serie, een high-end smart TV met uitzonderlijke beeldkwaliteit
– Xiaomi Smart Band 7 Pro, een fitband met ingebouwd GNSS-systeem
– Redmi Pad, de eerste tablet ter wereld die de SGS-certificering voor lage visuele vermoeidheid heeft ontvangen.
– Redmi Buds 4 Pro en Redmi Buds 4, dé earbuds voor trendy reizigers

Meer weten over deze apparaten? Neem dan zeker een kijkje op de website van Xiaomi of blijf ons vooral volgen. Sowieso komen ook wij nog terug met nieuws en tests van deze innovatieve en erg slimme producten.

 

 

You May Also Like

Voor u getest: McLaren OnePlus 7T Pro

Eentje voor in de hand in plaats van rechtervoet… We hebben het (helaas) niet ...

MenStyle Weekend Tip: Gentleman’s Fair (Waregem Expo)

De grootste mancave van België  We staan voor de vooravond van een (voor sommige ...

Nieuwe Mercedes S-klasse is een technologisch hoogstandje

Alsof de ingenieurs van NASA zich ermee gemoeid hebben… Het is zover! De nieuwe Mercedes ...