Met deze Brabus P 900 Rocket Edition ben jij het alfamannetje

Slechts tien exemplaren beschikbaar 

De Duitse tuner Brabus, vooral gekend voor het pimpen van Mercedes-AMG’s en een aantal nevenprojectjes als Porsche en Rolls Royce,  komt met een nieuw speelgoedje, de P 900 Rocket Edition, een 900 pk sterke G-Klasse pick-up.

Het vermogen van deze uit de kluiten gewassen bolide komt voort uit een 4,5 liter geprepareerde AMG V8. Geprepareerd? Om er 900 pk en maar liefst 1.050 Nm aan koppel uit te puren hadden ze naast wat programmeerwerk ook nieuwe gesmede zuigers, een gefreesde krukas, een nieuwe uitlaat en grotere turbo’s voor nodig. In theorie was zelfs 1.250 Nm koppel mogelijk maar dat zou nefast zijn voor de levensduur van de versnellingsbak.

Dit vermogen zorgt voor een ‘rocket’-lancering in 3,7 seconden naar 100. Topsnelheid? Dat is staatsgeheim maar standaard wordt dit elektronisch afgetopt op 240 km/u. Of je er ook, pick-up-gewijs, mee kan laden en dingen trekken? Theoretisch gezien wel al lijken ons de tien rijke klanten van Brabus dit model niet gekocht te hebben om van bouwwerf naar bouwwerf te rijden.

Logisch ook als je weet dat dit speeltje 649.638 euro kost, exclusief btw. Aftrekbaar? Ik vrees dat uw boekhouder zichzelf ontslaat nadat hij dit heeft proberen af te schrijven.

You May Also Like

BMW boekt historisch record in België

Voor het eerst in de merkgeschiedenis is BMW in België een jaar lang nationaal ...

MenStyle Road Test: Audi Q4 50 e-tron quattro Edition One Grey

Nadat we de absolute top qua elektrisch rijden hadden beleefd met de RS e-tron ...

AirCar maakt geslaagde testvlucht van 35 minuten

Gedaan met aanschuiven op de E34/E313 De toekomst lacht ons toe als we de ...