Brabus Rocket 900…dé gezinswagen voor stoere papa’s

Fasten your seatbelts…

Wat Als? Je tien AMG GT 4-Door Coupé’s onder handen laat nemen door Mercedes-specialist Brabus? Dan heb je een letterlijk en figuurlijk een ‘One of Ten’ racket onder je kont die je 435.800 euro, exclusief BTW en taksen heeft gekost.

De basis haalt deze Rocket, zoals net vermeld, uit de 639 pk en 900 Nm sterke V8-biturbo Mercedes-AMG GT 63S 4-Door Coupé. Mits wat beter boor- en slagwerk drijven de jongens van Brabus de 4-liter op tot 4,5-liter en als er ook een beter geprepareerd setje turbocompressoren en uitlaatlijn geplaatst zijn komen de jongens uit Bottrop uit op een piekvermogen van 900 pk en koppel van, hou u vast aan de takken van de bomen, 1.250 Nm. Een maximumkoppel dat al beschikbaar is bij 2.900 toeren per minuut.

Dit doet deze ‘gezinswagen’ in 2,8 seconden naar 100 katapulteren, in 9,7 seconden naar 200 om pas te stoppen bij 330 km/u. We mogen hopen dat de maaginhoud van de kinderen op de achterbank van sterke kwaliteit is.

Verder zien we vooral stoerdere en bredere lijnen, koolstofvezel en een setje lekkere velgen (21 inch voor- en 22 inch achteraan). Niet alleen het koetswerk krijgt een makeover, ook binnenin is het allemaal net dat tikkeltje meer met rode designdetails voor het dashboard, versnellingspook en speciaal leder voor de sportzetels. En zoals het er in Bottrop altijd aan toe gaat, kan de klant van één van deze tien monsters zijn speeltje helemaal personaliseren.

Foto’s: Brabus

 

You May Also Like

Giulia en Stelvio MY2020, nieuwe dimensie van Alfa-rijden

Evolutie in drie richtingen: technologie, autonoom rijden, connectiviteit Wij kunnen niet ontkennen dat wij ...

MenStyle Roadtest: Jeep Wrangler Sahara 2020 Cabrio (272pk)

Na de diesel in de bergen en in de stad, nu de vijfdeurs benzine ...

Tesla belooft 320km/u en meer dan 840 kilometer autonomie

Elon Musk pakt uit!  Of Elon Musk wakker ligt van de concurrentie, zijnde Porsche ...