MenStyle Test: Motorola Edge

Faster, Louder, Bolder…

Stel je de perfecte 5G-telefoon voor. Download je favoriete content via bliksemsnelle 5G en kijk vervolgens op het indrukwekkendste beeldscherm met de krachtigste stereospeakers ooit. Maak ongelooflijke foto’s in hoge resolutie van 64 MP en gebruik je telefoon twee dagen zonder op te laden. Faster, louder, bolder… en dit alles voor een messcherpe prijs. Met deze woorden kregen we de nieuwe Motorola edge voor een paar weken in onze handen geworpen.

En is het dit ook? Ok, wij blijven iOS-beestjes en lopen normaal met een iPhone 11 pro in de hand maar als je weet dat deze Motorola het voor minder dan de helft van de prijs doet, bracht het naast een duidelijke visie ook een erg goed toestel op de smartphone-markt. Zo draait Android erg vlot en heeft het weinig extraatjes en bloatware, wat wij wel kunnen appreciëren. Over de extraatjes die er wel zijn, is goed en selectief nagedacht. Wel jammer is dat Motorola slechts één Android-upgrade en twee jaar beveiligingsupdates garandeert, iets waar de concurrentie iets meer zekerheid geeft. Het prijsverschil met de echte high end toestellen moet ergens zitten.

Dat wil ook zeggen dat je nog steeds niet draadloos kan laden en ook een duik in het zwembad zal hij ongetwijfeld niet overleven. Dat neemt niet weg dat wij best onder de indruk waren van deze Edge. Naast zijn, toch wel snelle, prestaties viel ook het gebruiksgemak en zijn design op. Het grote oledscherm met hdr10-ondersteuning en gebogen randen is sowieso een eyecatcher en ligt fantastisch in de hand.

Nog een pluspunt is de batterijduur. Ok, de twee volle dagen hebben we net niet gehaald maar een verklaring moeten we hier bij onszelf leggen. Het opladen kan iets sneller maar als je dit slechts om en bij de twee dagen moet doen, liggen we ook hier niet echt wakker van.

Ook de door Motorola geprezen stereoluidsprekers klinken goed. YouTube, TikTok of gewoon programma’s en series streamen, het werkte perfect! En niet alleen het geluid valt op, ook de camera. De foto’s van de 64 MP sterke camera zijn scherp en hebben de hoogste resolutie in zijn prijsklasse. De Quad Pixel-technologie levert erg goede resultaten, zelfs in donkere omstandigheden, dankzij een 4 keer betere lichtgevoeligheid. Maar klopt het hier high end en veel duurdere toestellen? Wat ons betreft, net niet maar we herhalen het graag… je betaalt er met zijn prijs van om en bij de 500 euro ook een pak minder voor.

Conclusie:
Een fantastisch toestel voor zij die hun smartphone graag gebruiken voor het bekijken van video’s, het nemen van foto’s, niet om de paar uur hun lader moeten zoeken om bij te laden of steeds een onhandige powerbank op zak te hebben én die geen fortuinen willen uitgeven aan een high end toestel.

You May Also Like

Minimaal ontmoet Maximaal in de nieuwe Motorola razr 5G

Verniewend… We zaten gisteren op de eerste rij om het allernieuwste snufje van Motorola ...

Asphalt 9: Legends lanceert de Lamborghini Revuelto eSports Challenge

Gesp je stevig vast en maak je klaar voor een adembenemende rit… Klaar voor ...

De nieuwe SmegAR app, voor iedereen met oog voor design

Smeg tovert virtuele 3D keukentoestellen in je huis De tijd dat keukens en keukentoestellen ...