3 doe-het-zelf YouTube-kanalen die je moet volgen

Je agenda stond misschien al vol met leuke herfstactiviteiten, maar door de nieuwe coronamaatregelen ben je verplicht om minstens een paar weekenden binnen door te brengen. Je hoeft je echter niet te gaan vervelen. Je kunt deze tijd gaan gebruiken om enkele kleine of grote klussen uit te voeren thuis en als je huis er al piekfijn bijligt dan kun je een DIY project opstarten.

Maar je vindt echter geen inspiratie en je vraagt zich af wat je volgende project zou kunnen zijn. Hieronder vind je 5 doe-het-zelf Youtube-kanalen die je moet volgen om ideeën op te doen. In de meeste gevallen heb je niet veel meer nodig dan het gereedschap die je thuis al liggen hebt.

1 Steve Ramsey – Woodworking for Mere Mortals

Zoals de titel van het Youtube-kanaal al doet vermoeden heeft Steve Ramsey het vooral over houtbewerking. Steve heeft video’s die een verscheidenheid aan houtbewerkingsprojecten voorstellen die je heel wat inspiratie zullen geven. Zijn video’s zijn ongelofelijk gedetailleerd maar toch beknopt genoeg om meteen tot de essentie te komen. Heb je nog wat extra hout liggen waarmee je iets wilt gaan doen? Steve is your man! Zijn YouTube-kanaal vind je HIER.

2 I Like to Make Stuff

Bob van het kanaal ‘I Like to Make Stuff’ maakt video’s om anderen te inspireren en duidelijk te maken dat gelijk wie als een echte doe-het-zelver iets in elkaar kan zetten. Bob is zelf ook geen professional en wil aan zijn publiek tonen dat ook jij het in je hebt om een DIY-project te beginnen. Door dit kanaal te bekijken, leer je ondermeer hoe je een bed kunt maken, een 3D-printer in elkaar kunt zetten of een sofa kunt maken van pallets.


3 Make

Is houtbewerking niet echt je ding maar houd je wel van technologie, dan is dit kanaal misschien een betere inspiratiebron voor jou. Make: brengt de doe-het-zelf-mentaliteit en de liefde voor tech samen. Dit Youtube-kanaal, die ook een driemaandelijks tijdschrift uitgeeft, zit boordevol spannende projecten die je zullen helpen het meeste uit nieuwe technologie te halen, zowel voor thuis als buitenshuis. Maak je klaar elektronica te hacken, je eigen gyroscoop te bouwen en of verschillende projecten te bouwen door middel van de Raspberry Pi of Arduino. Het kanaal vind je HIER.

Foto’s: Pixabay

You May Also Like

LeBron James neemt plekje van Michael Jordan in voor Space Jam 2

Wie is nu de grootste?  We schrijven 1996 toen we als 15-jarige snoodaard naar ...

Sports Illustrated Fashion Show is een voorbeeld van diversiteit (Video)

Alle kleuren, geuren, maten en gewichten Driewerf hoera! Ok, we geven het toe, ook ...