Fiat 500 3+1 voorgesteld op iconische plaats in Turijn

Een hip nieuw karretje keert terug naar de roots van zijn voorouder…

Turijn is dé stad van Fiat en de erfenis van deze autofabrikant is nog op veel plekken in Turijn te zien. De meest legendarische plaats waar Fiat nog voortleeft is in het Lingotto, de voormalige Fiat-fabriek even buiten het historisch centrum van Turijn. In het complex waar ooit Fiats werden geproduceerd en getest, kan je nu winkelen, films kijken, eten, wandelen en slapen in een hotel. Maar het meest unieke ding van heel het complex is het dak, oftewel het vroegere testcircuit van Fiat.

Het is hier, op deze plaats dat, na de cabrio en berline, de nieuwe Fiat 500 3+1 werd voorgesteld. Meer nog, voor de eerste exemplaren van de cabrio of berline over de echte wegen bollen, is er al een derde kindje geboren. Deze berline komt met een extra deurtje aan de passagierszijde, dat opent in de tegengestelde richting net zoals bij de allereerste Fiats 500 uit de jaren ’50. Dit deurtje kan enkel open als de passagiersdeur al open is en biedt zo een makkelijkere instap naar de achterbank.

 

Net als bij de twee andere varianten zal de New 500 3+1 in vier versies verkrijgbaar zijn. De ‘La Prima’, de meest compleet uitgeruste en daarnaast ook de @ACTION (95 pk), @PASSION (118 pk) en @ICON (eveneens 118 pk).

De Action haalt ongeveer 180 km met een volgeladen stroombeurt. De 95 paardjes hinniken in 9,5 seconden naar 100 km/u en stopt met versnellen op een begrensde 135km/u. De krachtigere Passion haalt een rijbereik van 320 km in gemengde omstandigheden en zou zelfs in de stad zo’n 460 kilometer kunnen afleggen. Sta je plat, dan laadt de snellader van 85 kW de batterij in 35 minuten tot 80% op.

De Icon, de topversie, heeft dezelfde aandrijflijn als de Passion maar blinkt uit in extra gadgets zoals een groter centrale touchscreen met GPS, Keyless Entry en een dashboard dat in hetzelfde kleur is gelakt als het koetswerk.

Een ander tof detail is het AVAS-geluid dat zwakke weggebruikers waarschuwt tot aan een snelheid van 20 km/u. Rij je echter sneller, transformeert dit geluid tot een melodie van componist Nino Rota, bekend van onder meer de filmmuziek van The Godfather.

You May Also Like

MenStyle Road Test: Jeep Compass & Renegade eHybrid

Twee Jeeps, twee keer dezelfde motor, twee keer een andere look, twee keer een ...

MenStyle Road Test: Citroën C5 X 1.6 Puretech (180 pk)

Comfort met de grote C  Een kruising tussen een berline en een break, dat ...

BMW en Flanders Classics maken de koers elektrisch

Het Vlaamse wielerseizoen start morgen Morgen is het zover: tijdens Omloop Het Nieuwsblad trekt ...