Tour Amical steekt Middellandse zee over

Nooit gezien oldtimer konvooi met 250 classic cars rijdt naar Marokko

Corona heeft ook enige tijd Tour Amical in zijn greep gehad. De 17e editie met bestemming Rusland staat hierdoor al jaar on hold en wordt als alles goed gaat in 2022 gereden. Maar voor de oldtimerliefhebbers die niet kunnen wachten wist de organisatie voor dit jaar alsnog een route uit te stippelen. Tour Ah’mical is geboren en gaat zo richting Marokko, een land waar de rally ook in 2014 al eens passeerde.

“Wat zijn we blij dat we weer mogen vertrekken. Organistorisch is dit door corona allerminst een evidentie. Maar het is gelukt. De wagens vertrekken eerstdaags met de boot. Mannen en vrouwen stappen 22, 23 en 24 september de vlieger op. De honger is groot. Dat merkten we aan de inschrijvingen. Met deze kleinere ‘mixed’ Ah’mical rijden liefst 500 deelnemers in 250 classic cars mee, waar we normaal met zo’n 160 koppels zitten”, aldus Manu Stappaerts die eraan toevoegt de Marokkaanse autoriteiten enorm dankbaar te zijn.

De doortocht gaat van Marokkaanse woestijnen tot grootsteden zoals Marrakech, Fez en Erfoud. Het enige waar de deelnemers zullen mee moeten rekening houden is de avondklok die momenteel nog in Marokko geldt (21u tot 5u). Al hopen ze tussen die uren wel in de door de organisatie volledig afgehuurde hotels te zitten. En nu maar hopen dat er niemand verloren rijdt natuurlijk…

You May Also Like

Een week voor de lancering zijn eerste foto’s Audi e-Tron GT gelekt

Die sociale media toch… Een week voor het onthullingsdoek van de Audi e-Tron GT ...

MenStyle Road Test: BMW M2 CS

Een verraderlijk duiveltje Heerlijk, heerlijker, heerlijkst…drie superlatieven die we mogen gebruiken als we het ...

Deze Rolls-Royce Boat Tail kost je alle ribben uit jouw lijf

En waarschijnlijk ook nog een pak meer… Een jacht op wielen, anders kunnen we ...