Tour Amical steekt Middellandse zee over

Nooit gezien oldtimer konvooi met 250 classic cars rijdt naar Marokko

Corona heeft ook enige tijd Tour Amical in zijn greep gehad. De 17e editie met bestemming Rusland staat hierdoor al jaar on hold en wordt als alles goed gaat in 2022 gereden. Maar voor de oldtimerliefhebbers die niet kunnen wachten wist de organisatie voor dit jaar alsnog een route uit te stippelen. Tour Ah’mical is geboren en gaat zo richting Marokko, een land waar de rally ook in 2014 al eens passeerde.

“Wat zijn we blij dat we weer mogen vertrekken. Organistorisch is dit door corona allerminst een evidentie. Maar het is gelukt. De wagens vertrekken eerstdaags met de boot. Mannen en vrouwen stappen 22, 23 en 24 september de vlieger op. De honger is groot. Dat merkten we aan de inschrijvingen. Met deze kleinere ‘mixed’ Ah’mical rijden liefst 500 deelnemers in 250 classic cars mee, waar we normaal met zo’n 160 koppels zitten”, aldus Manu Stappaerts die eraan toevoegt de Marokkaanse autoriteiten enorm dankbaar te zijn.

De doortocht gaat van Marokkaanse woestijnen tot grootsteden zoals Marrakech, Fez en Erfoud. Het enige waar de deelnemers zullen mee moeten rekening houden is de avondklok die momenteel nog in Marokko geldt (21u tot 5u). Al hopen ze tussen die uren wel in de door de organisatie volledig afgehuurde hotels te zitten. En nu maar hopen dat er niemand verloren rijdt natuurlijk…

You May Also Like

Gloednieuwe Ferrari 296 GTB puurt 830 pk uit V6

Een plug-inhybride V6-biturbo De Italianen uit Maranello hebben een nieuw steigerend paard gelanceerd. Eentje ...

NETSKY en vrienden palmen golfterrein in: “Tuinfeestje op festivalschaal”

Golfclub Drie Eycken steunt UZA Foundation met groot festival. Netsky, Average Rob en oa ...

In 12 seconden in de zevende hemel met de Maserati MC20 Cielo

Cielo… uiteraard Vrij vertaald is ‘Cielo’ lucht of hemel… en dat is ook wat ...