Supercar Blondie stapt in duurste auto ter wereld

Een Mercedes 300 SLR Uhlenhaut-Coupé uit 1955 

$100.000.000, dat is de geschatte waarde van één van de twee enige ‘1955’ 300 SLR’ Uhlenhaut-Coupé die er ooit zijn gemaakt. Dat maakt deze twee oldtimers ook gelijk de duurste ter wereld. Helaas voor één of andere gelukzak ter wereld staan ze niet te blinken in een privé garage maar zijn ze nog steeds eigendom van Mercedes zelf.

Die hadden na WOII terug een Benz ontwikkeld om terug deel te nemen aan autoraces. Dat deze auto dan ook niet direct bedoeld is om rond te tuffen op de Zoute Grand Prix merk je aan het interieur. Zo heeft deze bloedmooie bolide zeer weinig beenruimte, een direct gevolg van vele in de wagen verwerkte raceonderdelen. Het sterke tevens vederlicht chassis bestaat dan weer voornamelijk uit aaneengelaste buizen. Wist je trouwens dat SLR staat voor ‘Sport, Light, Racing’?

Dat het ook niet makkelijk instappen is en dat we nu weten waarom Supercar Blondie weigert een jurk aan te trekken, is ook een extra leuk weetje. Ze vertelt je er graag zelf alles over. Kijk maar mee.

You May Also Like

Tour Amical viert 20ste editie in Griekenland en Turkije

“Ons succesrecept? Zon, zee, grote steden en diversiteit!” Tour Amical, de Belgische touroperator gespecialiseerd ...

Abarth en Stellantis Motorsport bundelen hun krachten

Ze combineren race-DNA’s en creëren samen de krachtigste Abarth ooit. Abarth en Stellantis Motorsport ...

MenStyle Road Test: BMW M3 (Handgeschakeld)

Efkes vergelijken… Een van de betere en plezantste auto’s die we tot op de ...