De nieuwe Subaru WRX is daar

Maar of hij ook zijn weg naar België vindt is nog een groot vraagteken…

We hebben er even op moeten wachten maar na een hoop teasers is de nieuwe Subaru WRX afgelopen week eindelijk voorgesteld. Niet nieuw is de turbo-boxermotor, vierwielaandrijving en, jawel puristen, handbak.

Wel nieuw, de 2,4 liter (vroeger 2 liter). Die levert nu 275 pk en 350 Nm aan koppel. Wat dit geeft qua spurtjes en topsnelheid werd nog niet vrijgegeven maar de Japanners verzekeren ons wel dat deze sneller is met dank aan de iets grotere cilinderinhoud en turbo met elektronische wastegate.

Wie echter niet zo graag drie pedalen bedient kan ook kiezen voor de automaat. Ook die is verbeterd en schakelt sneller dan zijn voorganger, zeker als je hem in sportstand zet. Ga je toch manueel met de automaat, beschik je over 8 versnellingen.

Qua design ziet het er allemaal wat stoerder en meer aerodynamisch uit. Binnenin vind je dan weer veel elementen terug die je ook in de nieuwste generaties Subaru ziet. Over zien gesproken… de kans dat we hem ook in België gaan tegenkomen is voorlopig klein. Gezien de strenge Europese CO2-regels zal er veel afhangen of ze genoeg geëlektrificeerde Subaru’s kunnen verkopen om dit uitspattingske te kunnen compenseren.

Laat het ons in ieder geval hopen. Wij staan sowieso klaar om hem sowieso even aan de tand te voelen.

 

You May Also Like

Ford GT krijgt nieuwe gelimiteerde speciale reeks

40 stuks… We zien het wel meer, constructeurs van supersportwagens die hun toppertjes in ...

Mathieu van der Poel nieuwe ambassador voor Lamborghini Antwerpen

Niet alleen snel op twee wielen Het werd een topavondje voor Mathieu van der ...

Deze Rolls-Royce Boat Tail kost je alle ribben uit jouw lijf

En waarschijnlijk ook nog een pak meer… Een jacht op wielen, anders kunnen we ...