Voor u getest: Battlekart (*****)

Mario Kart in real life…

Je hebt VR gaming en je hebt nog iets wat NOG verder gaat… en als echte nieuwsfreaks moesten we dit natuurlijk in levende lijve ondervinden. Zo waren we meer dan enthousiast wanneer de mannen achter Battlekart ons inviteerden om eens kennis te maken met een combinatie van karten en gamen.

Maar wat is het? Wel, BattleKart is een mix van videogames, augmented reality en elektrisch karten voor jong (vanaf 1m45) en oud. Zo wordt op de vloer verschillende circuits en spelmodi geprojecteerd die in verbinding staan met elk van de (maximum) twaalf elektrische en interactieve karts terwijl toeschouwers een volledig beeld hebben over de volledige hal en mee kunnen genieten van heerlijke spelletjes. Want heerlijk, dat zijn ze! Maar welke spelletjes dan?

BattleRace

Eén van onze favorieten. Kies een circuit (van makkelijk tot expert) en rij een te gekke race, waarbij je de bonussen gebruikt die op de piste verspreid liggen om sneller te rijden (turbo) of om je tegenstanders te vertragen (raketten en olieplassen). De winnaar is degene die op het moment van het laatste gongsignaal de meeste ronden heeft afgelegd. Kort door de bocht…Mario Kart, maar dan in het echt.

BattleColor 

Hier moet je proberen om op een volledig gerasterde piste een zo groot mogelijk kleurspoor
achter te laten met je kart. Het team dat de meeste vlakken heeft ingekleurd, wint!
Van zodra je 10 vlakken naast elkaar hebt ingekleurd, kan je bonussen (boosts of
raketten) inzetten om het je tegenstanders moeilijk te maken.

BattleFoot

De topper volgens onze redactie. Met de karts proberen de spelers de virtuele bal in het doel van de tegenpartij te schieten. Het winnende team is het team dat binnen de tijdslimiet de meeste
doelpunten heeft gemaakt.

BattleSnake

Mannen geboren in de jaren ’80 hebben ongetwijfeld ooit een Nokia in hun pollen gehad en uren ‘Snake’ gespeeld. Wél, dit spelletje kan je nu spelen met een elektrische kart. Zo moet je de kleurrijke bollen verzamelen die willekeurig op het parcours verschijnen. Zo verleng je de staart die  aan je kart groeit zolang je niet in aanraking komt met de randen van de piste of de staart van je tegenstanders. Doe je dit wel? Dan begin je terug vanaf het begin.

BattleVirus

Een virus is niet weg te denken in onze maatschappij de laatste maanden. En dus ook niet bij BattleKart. Zij hebben dan ook een volledig nieuw spel ontwikkeld dat je samen met je collega-karters moet bestrijden. Het is groen, behoorlijk sluw en groeit mee met alles wat je doet. Het virus dat je moet bekampen, heeft slechts één doel: je besmetten en ervoor zorgen dat jij en alle
anderen geen kant meer op kunnen. Het virus verslaan kan enkel door goed samen te werken. In dit 100% coöperatieve spel is het allen tegen één…

Onze ervaring

Petrolheads wij zijn stonden we altijd sceptisch tegenover geëlektrificeerd racen. Tot we Battlekart mochten ervaren. Hier draait het niet alleen om zo snel mogelijk rondjes afhaspelen. Het is de totaalbeleving die hier telt en we moeten toegeven, het spelplezier ging bij de meerderheid van onze deelnemers boven het winnen. Wij kregen de kans om twee keer een kwartier verschillende modi uit te proberen. We kozen BattleRace en Battlefoot en omdat we er niet genoeg van kregen, hebben we gewoon een derde kwartier bijgeboekt. Ons gezelschap bestond uit zowel fanatieke karters als twee jonge tieners waarvan één van de laatste zowaar één van de spelletjes als winnaar mocht vieren.

En wat we helemaal te gek vonden is dat je achteraf via mail je hele sessie virtueel opnieuw kan bekijken. Zo beleef je uren na je sessie nog steeds veel plezier aan jouw middagje of avondje BattleKart. Eén ding is zeker… ons zie je er zeker nog terug!

 

 

You May Also Like

Supercar Blondie stapt in duurste auto ter wereld

Een Mercedes 300 SLR Uhlenhaut-Coupé uit 1955  $100.000.000, dat is de geschatte waarde van ...

Steun een online project van Belgische makelij

Belgische ondernemers, alle ondernemers tout court, gaan de komende maanden moeilijke tijden tegemoet. In ...

MenStyle On Tour: Wereldpremière Abarth 500e in Turijn

En een vleugje nostalgie in de Heritage Hub Een wereldpremière? Daar zeggen we niet ...