Primeur op Spa-Francorchamps: Audi e-tron GT

Wat een weekend!

Afgelopen weekend vond de 24u van Spa-Francorchamps plaats. Helaas zonder publiek en dus ook helaas zonder ons dit jaar. Gelukkig konden we ons 24 uur lang achter de livestream zetten en kregen we een race om vingers en duimen van af te likken. Tot de laatste minuten bevonden zich maar liefst acht wagens binnen dezelfde ronde en leek het 24 uur lang op een sprintwedstrijd. Het was uiteindelijk Porsche, met een 911 GT3, die won en die aan de meet slechts een handvol seconden overhad op een Audi R8 LMS en de rest van het veld waaronder ook nog Ferrari, Mercedes, Lamborghini, BMW, Bentley, Aston Martin, McLaren, Honda,… .

Het hele veld werd tijdens de formatieronde niet op gang getrokken door een benzinebom als een RS6 of RSQ8 maar wel door een Audi e-tron GT prototype. De eerste echte zuiver elektrische RS van Audi en dus een primeur. Deze wagen zal begin 2021 gelanceerd worden waaronder ook in de snelle RS-modus. Die moet zo’n 700 paardjes aan boord hebben en zou in minder dan 3 seconden naar 100 sprinten.

En er is nog meer goed nieuws. Zij die nu al een voorschot geven van 2.250 euro zitten in de Belgische pre-reservatie modus en staan op de lijst om de sleutels van de eerste exemplaren in ons land in ontvangst te mogen nemen.

 

You May Also Like

5 dingen die je nog snel in je tuin moet doen

Nee, geen angst, we gaan je geen gras laten maaien. Maar voor het goede ...

Jeep lanceert vijfde generatie Grand Cherokee

The story goes on… Goed anderhalf jaar geleden waren we nog te gast in ...

Dit is de nieuwe BMW M3 en M4 (Competition)

Eventueel met een handgeschakelde bak En de echte BMW-puristen wrijven zich in de handjes ...