Elektrische laadpalen worden verplicht bankkaarten aan te nemen

Of toch niet helemaal…

13 april 2024, dat is de ultieme datum waar Europa de verplichting oplegt aan elke nieuwe snellader om altijd de prijs te afficheren én om ook klassieke bankkaarten te accepteren. Een gevolg van een nieuwe Europese verordening die verplicht lidstaten niet alleen om voldoende laadmogelijkheden te voorzien (om de 60 km op de autosnelweg tegen 2025 bijvoorbeeld) maar ook om chauffeurs van EV’s duidelijkere informatie over de prijzen, zoals we kennen in een klassiek tankstation, te geven, moeten de laadpalen realtime digitaal bereikbaar zijn om beschikbaarheid na te gaan en moeten ze uitgerust zijn om ze via een klassieke manier te laten betalen… zonder meerprijs tegenover zij die werken met een app of laadkaart.

Maatregelen die het mogelijk moeten maken elektrisch rijden nog makkelijker te maken en extra te promoten. Maatregelen die nodig zijn willen we elektrisch rijden echt in onze samenleving inbedden want veel EV-rijders blijven problemen ervaren. Ondanks laadpalen als paddestoelen uit de grond schieten zit je vaak met het ‘verkeerde’ pasje, is de laadpaal aan het kerkplein ingenomen door een wagen die daar al van gisteren staat of beter, de parkeerplaats ingenomen door een niet-EV.

Toch kent deze veroordeling een kleine kanttekening. Zo zal het in eerste instantie enkel gaan om nieuwe laadpalen én zij die met een vermogen van minstens 50 kW. Alle andere en reeds opgetrokken installaties hebben tot 2027 tijd om dit in orde te brengen.

Conclusie, we zijn er nog lang niet.

Foto’s: MenStyle

You May Also Like

Deze legende komt naar Europa

De Ford Bronco Daar waar de Ford Mustang decennia lang al overal ter wereld ...

Comeback door grote poort voor Hummer… maar 100% elektrisch

Van een ommezwaai gesproken… We hadden het al eerder horen waaien en jullie al ...

Abarth 595 Pista krijgt een kleine (geslaagde) update

Een paar extra paardjes én een nieuw kleurtje Als er één wagentje is waarmee ...