Wordt de opvolger van de Lamborghini Huracan een roekeloze waaghals?

Zou zo maar eens kunnen

Wie nog een Lamborghini Huracan op de kop wenst te tikken is er al eventjes aan voor de moeite. Ondanks het feit deze stier nog tot eind dit jaar gebouwd wordt, zijn de orderboeken vol en kan er geen slotje meer bij, uitverkocht dus. Dat neemt niet weg dat ze bij het merk met de stier ondertussen stilzitten. Zo leggen ze nu de laatste hand aan de opvolger van de Huracan, dé concurrent voor onder andere de Ferrari 296 en de McLaren Artura.

Wat we al weten? Dat, en mogen we dat jammer vinden, de atmosferische V10 wordt afgevoerd en vervangen wordt door een in het midden gemonteerde biturbo V8 én elektromotor… een PHEV dus. Het goede nieuws? Dat ze bij Lamborghini centen genoeg hebben, met dank aan de geweldige verkoop van de Urus, om alles zelf te ontwikkelen en ze niets meer hoeven te lenen of delen bij Audi die op hun beurt, en dat is dan weer wel jammer, geen nieuwe R8 zal bouwen. Soit, een Lambo zonder toegevingen dus. Naar de effectieve specificaties is het wel nog even gissen.

En de naam? Kunnen we hier al naar gissen? Ondertussen lekte uit dat Lamborghini de modelnaam ‘Temerario’, met kleine hoorntjes op de T en de O, liet vastleggen bij het Europees Octrooibureau. Wat verder opzoekwerk verraadt ook dat het nieuwe model geen verwijzing is naar een gevechtstier, wat in het verleden vaak het geval was. Gooien we ‘Temerario’ dan door Deepl krijgen we vertalingen als ‘Daredevil’, ‘Waaghals’, ‘Duivel’ en ‘Roekeloos’.

Dit klinkt sowieso veelbelovend… wordt vervolgd!

 

You May Also Like

Alfa Romeo 4C gaat eruit met een knaller, de 4C Spider 33 Stradale Tributo

De laatste 33… Het heeft niet mogen zijn maar de stekker uit de Alfa ...

MG viert 100 jaar met pijlsnelle MG Cyberster

Een naar China geëmigreerde Brit  Als er één auto was waar we als zestienjarige ...

MenStyle On Tour: Brussels Motor Show 2023

Na twee virusjaren is het beestje getemd en mogen alle registers nog eens open ...