Binnekort wordt de langverwachte Kia EV9 onthuld

Intussen plagen de Koreanen ons met wat kittelende beelden 

Ze weten de spanning wel op te bouwen bij KIA. Met een reeks videoclips op Youtube en andere socials toonde de Koreaanse autobouwer al deeltjes van zijn toekomstige elektrische SUV. Eén daarvan, het impressionant lichtsignatuur dat bestaat uit kleine pixel-achtige blokjes.

Wat de technische specificaties betreft, dat is nog koffiedik kijken. We moeten het voorlopig dus doen met de vorm, die eerder als hoekig kan gecatalogeerd worden. Wat we wel weten is dat de EV9 op een verlengde versie van het E-GMP platform staat, dat we nu ook terugvinden op de EV6. Of hij onderhuids veel zal verschillen met zijn kleinere broertje, we verwachten van niet.

In totaal duurde het hele ontwikkelingsproces zo’n 44 maanden. Nu, ongeveer een jaar later na dit proces wordt het bijna tijd om hem te ontdekken. Dat zal gebeuren onder veel belangstelling eind deze maand. Wij zijn dan benieuwd wanneer wij hem eens kunnen meeritsen. Want als er één merk is dat we nog nooit onder onze voet hebben gehad, dan is het wel KIA. Hallo Koreanen? Hebben jullie ons gehoord?

You May Also Like

Fiat 500 gaat elektrisch en krijgt in zijn derde generatie een nieuw design

Wij zaten op de eerste rij tijdens de wereldpremière van de nieuwe Fiat 500 ...

Hier zijn de nieuwe BMW X5 M Competition en BMW X6 M Competition

Zuiniger, krachtiger,… Met uitgebreide innovaties op het gebied van prestaties, aanwezigheid en digitalisering scherpt ...

Ben je verzekerd bij 250km/u over de Duitse Autobahn?

Een vraag die iedere petrolhead zichzelf stelt… Wie, net als ons, soms in de ...