MenStyle On Tour: Aspria Avenue Louise: Trainen, werken, ontspannen in één

Een toevluchtsoord in de Europese hoofdstad

Of we eens wilden kennismaken met een exclusieve club in hartje Brussel dat trainen, werken, ontspannen en netwerken combineert? Dat klonk als muziek in de oren en aangezien wij toch zeven op zeven bezig zijn zaten we op een druilige zondagochtend in de auto richting de hoofdstad.

Wat belooft Aspria? Heerlijke locaties (Brussel, Hamburg, Berlijn Hannover, Milaan), de allernieuwste faciliteiten en meer ruimte per lid. Van openluchtzwembaden, wellnesscentra en tennisvelden tot honderden groepslessen in ruime studio’s, overal kunnen leden trainen en relaxen met ondersteuning op maat en advies van experts. Wij kozen voor Aspria Avenue Louise, de club gelegen in het historische centrum van Brussel naast het prestigieuze Steigenbergerhotel, en een exclusief stedelijke oase voor volwassenen die houden van het goede leven, tegelijk hard werken maar ook de tijd nemen om te trainen, ontspannen en te netwerken.

Aangekomen werden we door een vriendelijke man verwelkomd en kregen we naast een koppel handdoeken een korte rondleiding in de club. Nadat we ons even terugtrokken in de ruime en gescheiden luxueuze kleedkamers stond ondergetekende en zijn muze in fitnessplunje klaar om calorieën te verbranden die we eerder in het weekend vakkundig hadden opgebouwd.

Anderhalf uur beulden we ons af in de 1.000 m² grote fitnessruimte met daarin de meest nieuwe hypermoderne apparatuur verdeeld over acht verschillende trainingszones. Terwijl wij zelf aan de slag gingen op de crosstrainer, roeimachine, loopband en tal van spierversterkende toestellen ging in de achtergrond één van de 70 groepslessen door die elke week onder professionele begeleiding worden gegeven.

Na anderhalf uur sporten werd het tijd voor ontspanning. We daalden een etage en na een verkwikkende douche gingen we een kijkje nemen in het wellnessgedeelte van Aspria. Baantjes trekken of even dippen in het verwarmd 20-meter bad? Even ontspannen in de jacuzzi? Een zweetsessie in de sauna of hamam? Niets sloegen we over.

Na opnieuw anderhalf uur onthaasten en genieten werd het tijd om op te splitsen. Ondergetekende trok zijn badjas aan en ging opnieuw naar boven, schonk zichzelf een glas fruitwater uit, nam nadien een koffie (beiden trouwens onbeperkt te nemen), pakte de MacBook uit de locker en begon wat bij te werken in een rustige en klassevolle omgeving met alle faciliteiten (supersnelle Wifi, Pods,…) die een luxekantoor nodig heeft. En hoewel het zondag was, bleek ik niet alleen te zijn. Een babbeltje aan het koffieapparaat met een gelijkgezinde werd mijn deel.

Beter nog verging het ondergetekende’s vrouw. Zij werd door Aspria getrakteerd en verwend met een behandeling in L’Institut Aspria. Zij bieden, optioneel en tegen betaling, in exclusieve samenwerking met het luxemerk voor huidverzorging Clarins allerlei behandelingen aan om nog net dat extraatje te geven aan hun leden. Vandaag werd het een Zweedse massage van zestig minuten. Een diepe en ontspannende massage, letterlijk, van kop tot teen. Een uur later ontmoetten we elkaar terug. De één in alle rust bijgewerkt, de andere helemaal zen en nog stevig nagenietend van een deugddoende massage. Een douche en opnieuw een glaasje fruitwater later trokken we voldaan en ondanks stevig gesport en gewerkt ontspannen en voldaan naar huis.

Het echte genot kwam eigenlijk een dag later. Daar waar een afbeulsessie in de fitness vaak gelijk staat met ‘kom-ons-maar-uit-het-bed-takelen’ de volgende ochtend stonden we fris en monter op. De combinatie van intensief sporten en later spieren te laten ontspannen maken dat we niks last ervaarden en dat we maandagochtend fris en geconcentreerd aan het werk waren.

Aspria is het levende bewijs dat hard werken, een stevige workout en ontspannen je mentaal en fysiek in evenwicht kan brengen en dit in het hartje van een wereldstad. Wat ons betreft dé combinatie voor ambitieuze mensen en ondernemers die welzijn en gezondheid hoog in het vaandel dragen.

Aspria biedt abonnementen aan vanaf 230 euro. Voor meer info of een rondleiding kan je terecht op de website. Wij kunnen het alleen maar ten stelligste aanraden.

 

 

 

You May Also Like

Ravissante Sarah Michaux brengt haar ‘La Michaux’ next level

Of we deze zomer nog een exotisch strand zullen bezoeken is nog koffiedik kijken. ...

MenStyle On Tour: Pré-Autosalon BMW in Wijndomein Valke Vleug

Freude am Fahren De sympathieke dames en heren weten hoe ze journalisten in de ...

Max Verstappen opent pop-up store in Designer Outlet Roermond

“De steun van mijn fans is geweldig! Het is super dat zij nu ook ...