Maurice Lacroix lanceert AIKON Master Grand Date Black

De nieuwe AIKON Master Grand Date Black is bekleed met zwarte en witte tinten en speelt vakkundig met contrasten voor een opvallende look. Het maakt gebruik van de mechanische virtuositeit van de Masterpiece collectie terwijl het de stedelijke designtaal van AIKON omarmt. Het resulterende horloge bevestigt de reputatie van Maurice Lacroix voor het leveren van opmerkelijke stijl, Zwitsers vakmanschap en hoge gepercipieerde waarde.

Maurice Lacroix is gevestigd in Saignelégier, een pittoresk stadje in de Zwitserse Jura. Binnen de grenzen van zijn atelier maakt het merk gebruik van zijn enorme expertise, ambachtelijke prachtige uitdrukkingen van fijne horlogerie. Inderdaad, het is hier waar de zeer populaire AIKON modellen worden geproduceerd naast de Maison’s high-end Masterpiece collectie, een reeks van uurwerken vaak uitgerust met een Manufacture uurwerk.

In 2021 lanceerde Maurice Lacroix de AIKON Master Grand Date, een horloge dat de mechanische virtuositeit van de Masterpiece-collectie verenigt met de stedelijke designtaal van de AIKON. Nu is het merk verheugd om de release van een nieuwe versie van dit laatste model aan te kondigen, de AIKON Master Grand Date Black, een uurwerk dat op stijlvolle wijze zwarte en witte tinten naast elkaar zet.

De AIKON Master Grand Date Black wordt gepresenteerd in een royale 45mm roestvrijstalen kast, gehuld in zwarte DLC. Zijn ingetogen uiterlijk, lichtelijk broedend in temperament, is moeiteloos stijlvol. Het display geeft betekenis en onthult tegelijkertijd talloze bewegende componenten van het uurwerk. Het is voorzien van een wijzerplaat, uitgevoerd in verticaal geborsteld zwart DLC, die de heimelijke aard van het horloge versterkt.

De heersende uren en minuten worden weergegeven op een wijzerplaat buiten het midden, verrijkt met Clous de Paris, terwijl een kleine secondeweergave ernaast is geplaatst. Het hart van het horloge wordt gevormd door een zelfopwindend manufactuur uurwerk, het kaliber ML331, dat getuigt van de knowhow van het huis op het gebied van uurwerken. Gelegen op 10 uur, een complex mechanisme, met twee datumschijven, levert een zeer leesbare datum aanduiding in groot formaat.

In overeenstemming met andere leden van de AIKON collectie, vermijdt de kast traditionele lugs en integreert de band in de behuizing, wat indrukwekkend draagcomfort levert. Maurice Lacroix heeft ervoor gekozen om het model uit te rusten met een nieuwe stijl van rubberen band met de naam van het merk gepresenteerd in reliëf evenals een tweede band gemaakt van synthetisch leer met textiel effect, waarin het nu legendarische ‘M’ logo van het merk geïntegreerd wordt. Dankzij het Easy Strap Exchange-systeem van het merk kan de band eenvoudig en zonder tools worden verwisseld.

Met deze laatste creatie heeft Maurice Lacroix iets nieuws geleverd en tegelijkertijd de opmerkelijke sterke punten van de AIKON bestendigd, namelijk een geslaagd ontwerp, Zwitsers vakmanschap en een hoge gepercipieerde waarde.

Kostprijs van deze nieuwe Maurice Lacroix AIKON Master Grand Date Black? 8.660 euro. Meer info vind je HIER.

You May Also Like

John Cooper Works GP gaat elektrisch

Het wonderlijke kindje geboren uit een Mini Cooper SE en John Cooper Works GP   ...

MenStyle geurtip: Jimmy Choo Man Aqua

Een zomers briesje  Parfums? Onze kast puilt uit maar dat neemt niet weg dat ...

Abarth en Breil lanceren samen exclusieve horloge

Gelimiteerd tot 999 stuks  Voor het tiende achtereenvolgende jaar hebben Abarth en Breil de ...