Beast Mode: Mercedes-AMG GT Black Series

Black Series Matters

We moeten het tot onze grote schande toegeven, we brengen te weinig nieuws rond Mercedes. Hoewel we erg grote fan zijn van de G-klasse en in de ouderlijke garage naast de 911 een GLA staat te blinken, nemen we zelden plaats achter het stuur van een Benz. Het wordt dan ook hoog tijd om hier verandering in te brengen, zeker als we zien hoe mooi, bruut en heerlijk de AMG-modellen tegenwoordig zijn. Wat dacht je anders van de AMG GT?

Hij bestaat al in verschillende varianten maar als je ziet welk speeltje ze nu hebben gelanceerd, verdwijnen ze één voor één op het achterplan. Ontmoet deze Black Series, een AMG GT die ze tot in het kleinste detail hebben verbeterd, dankzij de vele kennis die de jongens van AMG hebben opgedaan in de racerij.

Om het geheel bij hoge snelheden netjes tegen het asfalt te drukken, is het koetswerk aangepast. Lees als aangepaste of nieuwe splitters, spoilers, diffusors. Zo zou bij 250 km/u een neerwaartse druk van 400 kilogram worden ontwikkeld. Genoeg om het geheel steviger aan het asfalt te kleven als TEC7. Laat die bochten maar komen! En moet je toch erg hard in de ankers, is er ook nog de actieve achterspoiler, die zelfs met een luchtrem komt.

We haalden al even 250km/u aan. Dit is natuurlijk niet de topsnelheid, die bedraagt een slordige 325 km/u. De 4-liter V8 levert een piekvermogen van 730 pk en een koppel van 800 Nm, die zich permanent ter uwer beschikking staat tussen 2.000 en de 6.000 opm. Genoeg om het beest in 3,2 seconden van 0 naar 100 en in 9 seconden van 0 naar 200 km/u te katapulteren.

Als we een blik gooien op het interieur, ademt dit ook één en al racerij. Napalleer, microvezel, sportkuipjes uit carbon en deurpanelen die je opent met een treklint. Voor zij die er liever dagelijks mee naar het circuit trekken is er het optionele Track Pack. Dan krijg je er nog, mits wat extra sollen, een rolkooi uit titanium, vierpuntsgordels en een brandblusinstallatie bij.

Nog meer goed nieuws, de Mercedes-AMG GT Black Series is per direct te bestellen, al hebben enkele fans die er warmpjes inzitten al lang geleden hun order geplaatst. Voor zover wij onze bronnen mogen geloven is de oplage niet gelimiteerd. De prijs? Die kennen we nog niet!

 

You May Also Like

Held koopt 8 Bugatti’s en geeft er zes weg aan zijn kinderen

Zoekt hij nog een adoptiekindje?  Gemiddeld heeft een Bugatti-klant een garage met tweeënveertig auto’s ...

Hier is de Audi Q4 E-Tron (Sportback) en zijn prijzen

Betaalbaar!  Audi heeft gisteren het neefje van den VW ID.4 voorgesteld, de Q4 e-tron ...

Vier gloednieuwe activiteiten voor op je Dubai to-do list

Madame Tussauds, Ain Dubai, Deep Dive Dubai & Museum of the Future Naast de ...