Dit is de allerlaatste en heerlijke Lancia Delta Futurista

Shaken, not stirred…

Mocht James Bond zijn Aston Martin moet inruilen, dan heeft hij ongetwijfeld nu een opvolger gespot. Wat dacht je anders van deze Lancia Delta Futurista in legendarische Martini-kleuren? Het is ook ineens de laatste van twintig stuks die Automobili Amos bouwde die een hedendaagse knipoog zijn naar de Lancia Delta Integrale die eind jaren ’80 en begin jaren ’90 het WRC-kampioenschap domineerde.

Hoewel een knipoog? Het is meer dan dat! Zo wordt een origineel model als basis gebruikt. Zo heeft ook deze restomod de drukgevoede 2-liter turbobenzine onder de motorkap liggen, nu goed voor een 335 pk. Ook de rest, zoals de ophanging, werd in een modern jasje gestoken.

Kostprijs voor een transformatie? 350.000 euro, exclusief donorauto. Als je weet dat een originele Delta Integrale ondertussen vlot boven de 250.000 euro gaat, hoeven we er geen tekeningetje bij te maken dat de twintig nieuwe eigenaars het in rib in het lijf heeft gekost.

You May Also Like

Bentley Mulliner Bacalar…zo gaan er geen 12 in een dozijn

Of net wel… Het is en blijft iets uitzonderlijks, de Bentley Mulliner Bacalar. Deze ...

Eerste Aston Martin Valkyrie rolt van de band

Hoewel band?  Een F1 voor de openbare weg. Zo noemde Aston Martin zijn langverwachte ...

Dit stalen ros is het hebbedingetje voor echte Cowboys

Jihaa… Fietsenmerk Cowboy lanceert zijn vierde generatie elektrische fiets, de Cowboy 4 en Cowboy 4 ...