Dit is de allerlaatste en heerlijke Lancia Delta Futurista

Shaken, not stirred…

Mocht James Bond zijn Aston Martin moet inruilen, dan heeft hij ongetwijfeld nu een opvolger gespot. Wat dacht je anders van deze Lancia Delta Futurista in legendarische Martini-kleuren? Het is ook ineens de laatste van twintig stuks die Automobili Amos bouwde die een hedendaagse knipoog zijn naar de Lancia Delta Integrale die eind jaren ’80 en begin jaren ’90 het WRC-kampioenschap domineerde.

Hoewel een knipoog? Het is meer dan dat! Zo wordt een origineel model als basis gebruikt. Zo heeft ook deze restomod de drukgevoede 2-liter turbobenzine onder de motorkap liggen, nu goed voor een 335 pk. Ook de rest, zoals de ophanging, werd in een modern jasje gestoken.

Kostprijs voor een transformatie? 350.000 euro, exclusief donorauto. Als je weet dat een originele Delta Integrale ondertussen vlot boven de 250.000 euro gaat, hoeven we er geen tekeningetje bij te maken dat de twintig nieuwe eigenaars het in rib in het lijf heeft gekost.

You May Also Like

Dit is de eerste…euh, opvallende Bugatti Chiron Super Sport

Minstens 3,2 miljoen euro… exclusief taksen Net iets minder snel dan de Chiron Super ...

Splinternieuwe Lamborghini Countach fileert bochtige Italiaanse wegen

Yes please! Het is al eventjes geleden dat de Italiaanse stierenfokker zijn Countach LPI ...

Zo ontstond de bliksemsnelle Alfa Romeo GTA(m)

Een beestje!  Aan het einde van een jaar dat in het teken stond van ...