Dit is de allerlaatste en heerlijke Lancia Delta Futurista

Shaken, not stirred…

Mocht James Bond zijn Aston Martin moet inruilen, dan heeft hij ongetwijfeld nu een opvolger gespot. Wat dacht je anders van deze Lancia Delta Futurista in legendarische Martini-kleuren? Het is ook ineens de laatste van twintig stuks die Automobili Amos bouwde die een hedendaagse knipoog zijn naar de Lancia Delta Integrale die eind jaren ’80 en begin jaren ’90 het WRC-kampioenschap domineerde.

Hoewel een knipoog? Het is meer dan dat! Zo wordt een origineel model als basis gebruikt. Zo heeft ook deze restomod de drukgevoede 2-liter turbobenzine onder de motorkap liggen, nu goed voor een 335 pk. Ook de rest, zoals de ophanging, werd in een modern jasje gestoken.

Kostprijs voor een transformatie? 350.000 euro, exclusief donorauto. Als je weet dat een originele Delta Integrale ondertussen vlot boven de 250.000 euro gaat, hoeven we er geen tekeningetje bij te maken dat de twintig nieuwe eigenaars het in rib in het lijf heeft gekost.

You May Also Like

9 van de 19 legendarische BMW Art Cars gratis tentoongesteld

Allen naar Luxemburg Als resultaat van de samenwerking tussen Esch2022, Europese Hoofdstad van Cultuur ...

Duurste reserve F1-piloot ooit amuseert zich dan maar offroad met F1 in de Outback

En daarvoor wordt hij in 2023 nog zo’n dikke 20 miljoen euro rijker Of ...

Ellen Leysen is klaar voor de 24u van Zolder (Interview)

MenStyle en racen? Het is een steeds vaker voorkomend topic. Naast de 24u van ...