Alfa Romeo 4C gaat eruit met een knaller, de 4C Spider 33 Stradale Tributo

De laatste 33…

Het heeft niet mogen zijn maar de stekker uit de Alfa Romeo 4C, die we nog niet zo heel lang geleden konden testen, wordt, zoals eerder al aangekondigd, er nu wel definitief uitgetrokken. Een droevig afscheid van de vederlichte ‘kleine Ferrari’ maar wel eentje door de grote poort. Zo gaan de laatste 33 exemplaren van de band als de 4C Spider 33 Stradale Tributo.

De 4C Spider 33 Stradale Tributo is niet alleen een eindpunt van een icoon, maar het verwijst ook naar een icoon, de Alfa Romeo 33 Stradale van 1967, een zeldzame gelimiteerde sportwagen waarvan ooit slechts 18 stuks van werden gebouwd.

Zo zien we de 4C Spider 33 Stradale Tributo in een tri-coat Rosso Villa d’Este-lakkleur, een dieprode kleur die erg mooi contrasteert met de grijsgouden velgen. Binnenin valt vooral het zwart suède en tabakkleurig leer op. De carbon monocoque van de 4C krijgt een rode kleur.

Nog een leuk detail is dat er voor deze laatste reeks niet op een standaardoptie meer of minder is gekeken. Zo is deze 4C nog meer overgoten met carbon elementen, is de Akrapovič-sportuitlaat standaard, net als een strakker afgestelde ophanging, xenonkoplampen, enzovoort.

Onderhuids blijft alles hetzelfde. Zo vinden we hier de gekende 1,75 liter grote viercilinder turbo met 240 pk en 350 Nm terug. Samen met de sleutel krijg je tegelijk ook een bijpassend boek met een even grote oplage dat de geschiedenis van de 33 Stradale én die van de 4C vertelt.

You May Also Like

MenStyle Road Test: BMW M4 Competition (video POV)

In afwachting van een uitgebreide test met de nieuwe M3… Hebben we voor jullie al ...

Lamborghini Sian gaat nu ook topless

Mag het een tikkeltje meer zijn?  Of zeg beter minder want de Lamborghini Sian ...

Bentley komt na 90 jaar opnieuw met Blower

Slechts 12 stuks… Je zal er snel moeten bijzijn, als het al niet te ...