De allerlaatste Bugatti met W16-motor wordt deze week geveild

Iemand een paar miljoen over? 

Komende woensdag, 1 februari wordt de Bugatti Chiron Profilée, een one-off, in Parijs geveild door RM Sotheby’s. Het is voor de rijke verzamelaar de allerlaatste kans een Bugatti met W16-motor die rechtsreeks uit het atelier van Molsheim komt op de kop te tikken nu de productie, die bestond uit de W16 Mistral, de Bolide en alle Chiron-modellen volledig is uitverkocht.

De Chiron Profilée, zoals deze hypersportwagen heet, valt tussen de Chiron Sport en de radicalere Chiron Pur Sport in maar vergis u niet, boeten aan prestaties en comfort doet hij niet. En nu we het toch over prestaties hebben, de achtliter quad-turbo schiet in 2,3 seconden naar 100 en heeft een topsnelheid van 380 km/u, 30km/u sneller dan de Pur Sport met dank aan nieuwe en exclusieve voor deze Profilée aerodynamische elementen.

De wagen is nu terug te vinden in de beroemde Carrousel du Louvre in Parijs, waar hij woensdag om 16u zal worden geveild door RM Sotheby’s. De prijs die ze voor dit stukje geschiedenis in de heerlijke Argent Atlantique-kleur met Bleu Royal Cabon-tint willen vangen? Er is maar één juist antwoord: veel!

“Door de ongekende vraag naar de Chiron-modellen konden we, ondanks alle ontwikkelingen en tests die we al hadden gedaan, de Profilée niet in productie nemen. Maar hoe konden we zo’n prachtig ontworpen en geconstrueerde auto niet afmaken? Door hem te koop aan te bieden op een veiling via RM Sotheby’s, krijgen onze klanten, maar ook Bugatti-liefhebbers over de hele wereld, een eerlijke kans om deze echt historische auto te verwerven en ervan te genieten”, aldus Christophe Piochon, President van Bugatti Automobiles.

Dus liefhebbers… éen adres komende woensdag: Parijs!
Meer info? http://rmsothebys.is/PA23Bugatti

UPDATE: de auto werd uiteindelijk geveild voor 8,7 miljoen euro. Doe daar nog wat veilingkosten en BTW bij en je komt uit op een astronomisch bedrag van zowat 12 miljoen euro.  

Foto’s: RM Sotheby’s

You May Also Like

Horlogemaker Roger Dubuis eert Lamborghini Revuelto met dit meesterwerk

De Excalibur Spider Revuelto Flyback Chronograph Het Zwitserse horlogehuis Roger Dubuis heeft de iconische ...

Welke motorhelm past perfect bij jou?

Geregeld brengen we op Whatmatters prachtige monstertjes op twee wielen. Onder het motto: better ...

MenStyle Road Test: Jaguar F-Pace SVR

Meer van dat!  Als er auto’s zijn waar wij wild van worden, dan zijn ...