Met deze vijf datingapps scoor jij dit jaar een lief

Neen, het hoeft niet altijd Tinder te zijn

Daten anno 2023? Daar wij in onze goed en ‘vrijgezellige’ periode nog moesten gluren en schuren om een ravissante jongedame aan onze Kapitein Haak te slaan, is het nu een pak makkelijker maar toegegeven, misschien iets minder leuk. Toch, en periodes als Corona hebben daar niet goed aan gedaan, zijn er een pak minder leuke tenten dan vroeger om leuke chicks op te scharrelen. Mocht je er toch naar op zoek zijn, ‘The Barrel‘ in Hasselt, daar kan het nog, dat hebben we afgelopen nacht nog mogen zien.

Maar voor zij die geen tripje richting Limburg, of gewoon geen Limburgse, willen, zetten we vijf datingapps op een rij die mogelijks jou het eeuwige geluk gaan geven. En neen, we weigeren Tinder hierbij te zetten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gentlemen‘s Gram (@gentlemensgram)

1 Once

Eén woord: Slow-dating. In deze (in eerste instantie) gratis app krijg je per dag op basis van jouw profiel door een echte matchmaker één match toegewezen. Staat deze match je aan? Dan heb je 24 uur de tijd om contact op te nemen met jouw potentiële liefdespartner. Uiteraard is er ook een betalende versie van Once, dan heb je de kans om ook met ‘niet-dagmatches’ in contact te komen.

2 Happn

Daar waar je met een Pokémon-app Pokémons in de buurt zoekt, doe je dat met Happn naar potentiële lieven. Zo richt deze app zich op het zoeken van dates op basis van jouw locatie. De app kiest plekken waar je al meer bent geweest en gaat op zoek naar singles die zich ook in die buurt ophouden. Toevallig net die knapperd gemist op café? Geen probleem, Happn zorgt ervoor dat jullie toch in contact komen.

3 Bumble!

De dames zijn hier aan zet. Zo maken zij de eerste move en kunnen alleen zij het gesprek starten. Doen ze dat niet binnen de 24 uur is de match hopeloos verloren en verdwijnt deze voorgoed. Wel leuk, je kan matches die toch je type niet blijken te zijn doorgeven aan een vriend of vriendin. De virtuele en aloude wingman. Top toch?

4 OKCupid

Het nieuwe en meer opgekuiste versie van Tinder horen we bij gebruikers. De app, een verderzetting van een datingsite, gaat op basis van een vragenlijst die je hebt ingevuld (huisdieren, kinderwens,…) op zoek naar ideale matches. Het gaat dus figuurlijk dieper dan het eerder letterlijk dieper bij Tinder. Het is dan ook geen verrassing dat mensen die wat diepere connectie moeten voelen en het iets serieuzer willen aanpakken Tinder links swipen en rechts swipen voor OKCupid.

5 Fruitz

Nieuw en de naam van de app verraadt het al, je gaan op zoek naar matches op basis van fruit.  Voor je je banaan al op de app zet, geven we je hier even de mogelijkheden naar wie of wat je op zoek bent:

– Perzik: one night stand
– Watermeloen: friends with benefits
– Druiven: een date, maar geen onenightstand
– Kers: (daarom dus de kers op de taart) de match made in heaven.

Zie je dus een fruitige dame/heer met dezelfde interesses, geef je haar/hem een like. Uiteraard kan je ook een ander stukje fruit liken maar besef dat als je je banaan wilt bovenhalen bij een eerste date met een sappige pruim, euh druif, dan is deze app niks voor jou!

Cover: Instagram Margot Robbie/Paramount Pictures

You May Also Like

Onderzoek wijst uit: Mannen luisteren niet naar vrouwen

Selectief doof… Heb je toevallig de vraag om even de vuilbakken buiten te zetten, ...

Denken mannen echt om de zeven seconden aan seks?

Wat denk je zelf? 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, seks… lap. Mislukt. ...

In (het virtueel) bad met Esmée Rose, de Vlaamse Pretty Woman!

We moeten bekennen, we vielen effe van onze stoel toen we afgelopen week naar Gert ...