Maserati GranTurismo PrimaSerie: Snel zijn is de boodschap

Een understatement 

Dat een Maserati snel moet zijn, dat wist je waarschijnlijk al. Is dat dan geen achterhaalde boodschap? Wel neen want het gaat niet om de sportwagen, het gaat om jou. Zo zullen er maar  150 exemplaren gebouwd worden van de speciale lanceringseditie van de nieuwe GranTurismo en zoals verwacht wordt zullen die snel de ‘Maserati-dealer-deur’ uit zijn. Hij is op de Trofeo gebaseerd en heet ‘GranTurismo PrimaSerie’.

De nieuwste telg is er eentje om het 75 jaar bouwen van Grand Tourers te vieren. Waarom dan geen 75 stuks en wel 150? Er zijn twee speciale (matte) kleurstellingen en zij verdienen elk 75 stuks. Zo heb je de keuze uit Grigrio Lamiera Matte, een satijngrijze lak met een aantal rode accenten (logo’s, velgen, badges) of Nero Cometa, een matzwarte look met een rode schijn en wat subtielere groene contrasterende accenten. Ook binnenin vind je de twee kleuren terug waaronder contrasterende stiksels en een ’75th Anniversary’-logo op de hoofdsteunen.

Onderhuids vinden we geen verschil. Daar ligt nog altijd de Nettuno-V6 met twee turbo’s, goed voor 550 pk en 650 Nm. Dit doet de Maserati GranTurismo PrimaSerie van 0 naar 100 km/u in 3,5 seconden spurten om pas af te toppen bij 320 km/u.

Te bestellen vanaf 1 februari. Kostprijs? Nog niet bekend.

You May Also Like

Hier is de Porsche Taycan break, euh Cross Turismo:

Het regent 100% elektrisch aangedreven topauto’s Waar we gisteren nog de gloednieuwe RS e-tron ...

Tesla-baas Elon Musk is de man van het jaar 2021

Aldus Time Magazine En zo volgt de vijftigjarige Zuid-Afrikaanse ondernemer andere (niet altijd even ...

Dit is de allereerste iX1

In navolging van de iX en iX3 Wat dwarrelde gisteren in onze mailbox? De ...