Maserati GranTurismo PrimaSerie: Snel zijn is de boodschap

Een understatement 

Dat een Maserati snel moet zijn, dat wist je waarschijnlijk al. Is dat dan geen achterhaalde boodschap? Wel neen want het gaat niet om de sportwagen, het gaat om jou. Zo zullen er maar  150 exemplaren gebouwd worden van de speciale lanceringseditie van de nieuwe GranTurismo en zoals verwacht wordt zullen die snel de ‘Maserati-dealer-deur’ uit zijn. Hij is op de Trofeo gebaseerd en heet ‘GranTurismo PrimaSerie’.

De nieuwste telg is er eentje om het 75 jaar bouwen van Grand Tourers te vieren. Waarom dan geen 75 stuks en wel 150? Er zijn twee speciale (matte) kleurstellingen en zij verdienen elk 75 stuks. Zo heb je de keuze uit Grigrio Lamiera Matte, een satijngrijze lak met een aantal rode accenten (logo’s, velgen, badges) of Nero Cometa, een matzwarte look met een rode schijn en wat subtielere groene contrasterende accenten. Ook binnenin vind je de twee kleuren terug waaronder contrasterende stiksels en een ’75th Anniversary’-logo op de hoofdsteunen.

Onderhuids vinden we geen verschil. Daar ligt nog altijd de Nettuno-V6 met twee turbo’s, goed voor 550 pk en 650 Nm. Dit doet de Maserati GranTurismo PrimaSerie van 0 naar 100 km/u in 3,5 seconden spurten om pas af te toppen bij 320 km/u.

Te bestellen vanaf 1 februari. Kostprijs? Nog niet bekend.

You May Also Like

BMW Concept Touring Coupé, een knipoog naar de toekomst?

Wauw  BMW presenteert dit weekend tijdens de opening van het Concorso d’Eleganza Villa d’Este ...

MenStyle On Tour: Brussels Motor Show 2020 (foto’s)

Zien en gezien worden… Gisteren, donderdag 9 januari 2020 opende de Brussels Motor Show ...

Ferrari Roma gaat topless

Het dak eraf  We hebben er even op moeten wachten maar het is officieel, ...