Paul Walker’s BMW M1 verkocht voor $500,000

Een pareltje…

Paul Walker was niet alleen een acteur die in films met auto’s speelde, hij had zelf ook een heerlijke persoonlijke verzameling aan auto’s. Auto’s die stuk voor stuk na zijn tragisch overlijden te koop aangeboden worden.

Vorig jaar nog werd Walker’s felrode BMW M3 E30 verkocht voor $150.000. Een jaar eerder, in 2019, werden er nog 21 auto’s van Walker naar de 49e jaarlijkse Scottdale Auction gestuurd, waaronder zeven (!) M3’s. En nu werd nog een andere auto verkocht, een erg exclusieve BMW M1 AHG Studie Coupé uit 1980.

De Beierse autoconstructeur produceerde slechts 453 straatlegale exemplaren van de BMW M1. Dit was een minimumvereiste om deel te mogen nemen aan de FIA Group 5-racecategorie. Tien van deze exemplaren zijn naar de Duitse BMW-dealer AHG gestuurd die deze supercar met middenmotor aanpaste met een “Studie” -pakket.

De auto’s waren oorspronkelijk in elkaar gezet met een stalen spaceframe ontworpen door Italengineering en een carrosserie van glasvezel door Georgetto Giugiaro. AHG voegde een carrosseriekit in Procar-stijl toe met driedelige BBS-wielen, een aangepast uitlaatsysteem en zwartleren bekleding voor de stoelen, de console en het dashboard. Verder werd een een verstelbare ophanging, airconditioning en zelfs elektrische ramen toegevoegd. De kleurenstelling werd die van het wereldberoemde BMW Motorsport.

Onderhuids verhoogde AHG het vermogen van de 3,5-liter zescilinder-in-lijnmotor door Kugelfisher-Bosche-brandstofinjectie, zes afzonderlijke gasklephuizen en een Magneti-Marelli-ontsteking toe te voegen. Zo steeg het vermogen van deze handgeschakelde vijfbak van 277 pk naar 350 pk.

De nieuwe eigenaar van dit exclusieve speeltje legde maar liefst $500,000 neer. Maar liefst? Of toch een goede investering? Dat zal de toekomst uitwijzen.

Foto’s: Bringatrailer

 

You May Also Like

Omdat het nog sneller en krachtiger kan, de BMW M2 CS!

Sneller, krachtiger…en ook duurder… 30.000 euro om precies te zijn, dat is de meerprijs ...

BMW i4 gaat volgend jaar in productie

Een elektrische Gran Coupé… Terwijl ze letterlijk en figuurlijk de stekker uit de i8 ...

Koop een Abarth 595 en krijg een gratis circuitsessie op Spa-Francorchamps

Het mooiste circuit ter wereld Er gaat geen half jaar voorbij of de heren ...