Omega lanceert naar eigen zeggen meest gecompliceerde Speedmaster ooit

Eentje met een, uiteraard, stevig prijskaartje

De bekendste Omega? Dat moet de Speedmaster zijn. Dit horloge wordt al sinds 1892 gemaakt en mag ondertussen als legendarisch gecategoriseerd worden. Het was ’s werelds eerste minuut repeater polshorloge in samenwerking met Blancpain, een ander merk binnen de (ondertussen) zelfde ‘The Swatch Group’, waar ook nog andere respectabele merken als Hamilton, Rado, Tissot, Balmain,… zitten.

Meest gecompliceerde ooit 

“De krachtbron is het meest gecompliceerde kaliber dat OMEGA ooit heeft gemaakt: OMEGA’s Co-Axial Master Chronometer Calibre 1932. Een volledig geïntegreerde chronograaf en minutenrepeater, die beide functies samenvoegt in één uurwerk, om de verstreken tijd te laten klinken”, aldus de Zwitsers.

Hiermee is de aanzet gegeven. Zo laat de Speedmaster Chrono Chime de minuten, tientallen seconden en seconden van de verstreken chrono horen in drie verschillende tonen met dank aan drie hamertjes die op gongs slaan. Het uurwerk ​​vinden we terug in zowel de Speedmaster als de Olympic 1932. Die laatste is geïnspireerd op de als tijdwaarneming ingezette Omega-stopwatches van de Olympische Spelen van 1932.

De Speedmaster Chrono Chime vinden we terug in een kast van 45 mm met 18-karaats Sedna Gold met een blauwe aventurijn wijzerplaat. De uurmarkeringen en uur- en minutenwijzers zijn dan weer diamantgepolijst en ook voorzien van 18-karaats Sedna Gold. Volgens Omega is het horloge bestand tegen magnetische velden.

Quanta costa?

Om het nieuwe model rond de pols te krijgen zal je diep in je buidel mogen tasten. Het is exclusief verkrijgbaar in Omega’s Boutiques en zal een 450.000 dollar kosten. Je hebt dan wel een exclusief hebbedingetje rond de pols waarvan (wordt aangenomen) er slechts een vijftal per jaar worden gemaakt. Inclusief de 450.000 dollar zit ook een walnoten presentatiedoos, een vergrootglas om wat dieper in te zoomen op de details, een verhalenboek en een reistas.


 

You May Also Like

June Peers, nuchter Vlaams topmodel met tonnen ambities (Interview)

Niet COVID-19, wel door een topmodel heeft Antwerpen alle reden om zich vandaag het ...

Eindelijk! De nieuwe Porsche Turbo S

En nu centjes tellen… Wij zijn nog niet bekomen van onze longdrive met de ...

Nog geen plannen? Vier Valentijn in de cinema!

Geen inspiratie om je geliefde te verrassen met Valentijn? Kinepolis to the rescue want ...