Mister C., een welbespraakte lefgozer die deelneemt aan de Red Bull Trans Siberian Extreme

We hebben al veel interviews gedaan met ambitieuze lefgozers maar na vandaag hebben we de Koning van het Lefgozerrijk alvast gesproken. Mister C. is een kerel die niet alleen met woorden een mens aan zijn stoel gekluisterd laat, neen, het is ook een kerel die zijn woorden zal omzetten in daden. Gedaan met netjes mooi in het rijtje te lopen, soms moet het een keer volledig ‘vant padje’. Te beginnen met een padje doorheen heel Rusland. De Red Bull Trans Siberian Extreme. Wat het juist allemaal inhoudt, en wie die extreme ‘dude’ is die hem gaat doen, horen we best gewoon van hemzelf. Leun alvast achterover en geniet!

18042996_1697573553869079_1967991543_o

Wie is Mister C.?
Belg, wonende in Frankrijk, vader van 4, fysieke leeftijd van 36 jaar, mentale leeftijd van 18 en iets, full time avonturier en idioot.

Als intro kan dat alvast tellen! Je doet mee aan de Red Bull Trans Siberian, wat houdt dat juist in?
De Red Bull Trans Siberian Extreme is de langste en meest ruwe fietswedstrijd ter wereld. De bedoeling is om in een gelimiteerd aantal ritten Rusland te doorkruisen op de fiets, meer dan 9000km in totaal en waar de kern van de wedstrijd vooral op overleven ligt en niet zozeer snel rijden.

Al amputeren ze mijn benen en onderwerpt de KGB me aan een rectaal onderzoek door middel van een rioolbuis in de anus, dan nog zou ik de wedstrijd proberen uit te rijden

9000 km op de fiets? Ik hoop dat jij een goede filet pur in je fietsbroek hebt zitten! Hoe ben je in godsnaam tot dit idee gekomen?
Ik hou van de extreme dingen in het leven, extreme gevoelens, extreme successen en extreem falen. Het soort “all or nothing” idee is wat me op de rails houdt.
Ik ben trouwens nooit iemand van het idee “huisje tuintje boompje” geweest. Wanneer ik sterf gaat nooit iemand zeggen “Hier ligt C. en man, had die een mooie boom in zijn tuin staan”…  Mijn ultieme doel in het leven is te kunnen kijken in de ogen van mijn kinderen en een soort trots te kunnen zien…een soort attitude van “dat is mijn papa en dat is gewoon een enorm zotte gast”… en dergelijke uitdagingen helpen hierbij.

18049483_1697573357202432_2070822144_o

We pinken zowaar een traantje weg! Om dan even op de gevoelige toer verder te gaan, je leven liep niet van een leien dakje, wat heeft het leven je tot nu geleerd?
Ik veronderstel dat het leven me tot nu toe al heel veel dingen heeft willen leren, alleen moet ik bekennen dat ik heel erg slecht kan luisteren. Ik denk echter wel dat er bepaalde levenslessen met kop en schouders bovenuit steken…

– There is no such thing as impossible, if it cannot be done just try again. Het leven is vallen en opstaan, waarbij je heel veel gaat vallen. Dat vallen is het eenvoudige deel van het traject, opstaan is vaak heel wat moeilijker.

– There are no such things as friends. Nooit rekenen op een ander is de beste manier om vooruit te raken en, in geval van, terug recht te kunnen staan.

We leven in een maatschappij waar niemand een ander iets gunt, wie succes heeft kan rekenen op jaloezie en afgunst, wie faalt mag rekenen op bakken kritiek.

18052824_1697573353869099_683442424_n

– People are dicks. De enige vijand van de mens is de mens. We leven in een maatschappij waar niemand een ander iets gunt, wie succes heeft kan rekenen op jaloezie en afgunst, wie faalt mag rekenen op bakken kritiek. Enkel wie niets probeert kan eventueel door het leven surfen zonder enige vorm van sociale kritiek. Helaas werd nooit iets gebouwd door niet te proberen.

– You are your own second chance. Als we de boekjes mogen geloven, dan leven we in een maatschappij die alsmaar socialer wordt. Niemand is racist, iedereen wil vooruit in het leven, iedereen is ecologisch…de realiteit is dat dit vooral voor “de anderen” van tel is. Mensen zijn bloeddorstige en op wraak beluste wezens en tweede kansen zijn totaal uit den boze voor de wraakzuchtige kudde. Die tweede kansen ga je dus niet krijgen, je gaat ze moeten nemen.

17821478_1694224824203952_664769277_n

Om over na te denken! Zijn dit dingen die meespelen in de wil te slagen voor projecten als RB Trans Siberian?
Toch wel. Mijn leven is altijd al een ding geweest van extreme sensaties, uitdagingen en manieren van leven (al was het maar om mijn eigen fysieke transformatie als voorbeeld te gebruiken). Ik kreeg van een ex-collega ooit de opmerking (nav een gesprek over vermageren en sporten) dat het niet in mijn aard lag om zo iets te realiseren, ik was dik, ik moest er maar mee leren leven. Het is een opmerking die ik nooit ga vergeten. Ik kan nu niet echt zeggen dat ik nog kwaad ben omwille van die reactie, maar die mens is zo een beetje de maandag van mijn leven geworden. Al amputeren ze mijn benen en onderwerpt de KGB me aan een rectaal onderzoek door middel van een rioolbuis in de anus, dan nog zou ik de wedstrijd proberen uit te rijden, al was het maar om het in zijn gezicht te kunnen wrijven.

18012634_1697573363869098_1902963804_o

Hij zal het met plezier lezen! Wat zijn nog projecten die je in de toekomst wil doen? Wat is de ultieme challenge?
Ik heb nog verschillende projecten in de pipeline, die allen passen in de lijn van “ik heb maar één leven, ik ga het dan ook aan een schijttempo opsouperen” maar de ultieme challenge die voor me ligt, de uitdaging waarvoor al de rest als training kan dienen .. is het breken van het wereldsnelheidsrecord op de fiets. 220Km/hr. En OF ik slaag erin en dan krijg ik applaus OF ik zorg persoonlijk voor de meest waanzinnige crash ooit op video vastgelegd en ik ga de geschiedenis in als de meest gestoorde gek ooit…een beetje een win-win situatie eigenlijk.

Je gaat sowieso de geschiedenis in en daar willen wij gewoon bijzijn. Laat maar weten wanneer het zover komt! We horen dat je enorme ballen aan je lijf hebt. Wat zijn andere persoonlijke eigenschappen waarmee je je onderscheidt van anderen?
Eigenschappen eigenschappen …. ik denk dat mijn meest merkwaardige eigenschap mijn gigantische strontkarakter moet zijn. Je moet je proberen van de meest irritante mens ooit voor te stellen, een persoon waarvan je dacht “maar gast, waarom doe je nu zo” of een persoon die je eigenlijk gewoonweg met zijn kloten in de Schelde wil gooien…ik ben een beetje zoals die persoon maar dan in het kwadraat. Mijn karakter heeft me al veel problemen gegeven maar heeft me ook al even vaak de nodige drive gegeven om uit de problemen te raken.

18051844_1697575507202217_1026234992_n

Tgoh, het valt wat ons betreft best nogal mee hoor! Wij zien en horen vooral een impulsieve maar recht door zee gaande kerel! Klikt het niet, dan botst het…lijkt me ook een quote voor u, of heb je een andere?
Je kan ten allen tijde veranderen…ongeacht de situatie, zaak, problemen of issues. Je hebt gewoon wat ballen nodig.

Voilà! Je bent ook actief op social media, waarom moeten we je hierop volgen?
Via Social Media probeer ik te tonen dat er meer in leven is dan alleen maar wat je weet, kent of denkt te kennen. We zijn met zen allen gewoontedieren geworden, ‘If it aint broken – dont fix it’. Het moet lukken dat ik de mens ben die dingen dan ook bewust gaat breken. Gewicht verliezen op basis van bier, het kan. Op reis gaan 30m onder de grond, het kan. Tijdens een trip je vrouw 20 keer laten zeggen dat ze van je gaat scheiden omdat je gestoord bent om dan nadien 20 keer van bil te gaan als een beest omdat de adrenaline door je lijf scheurt, het kan allemaal. Je moet gewoon even je brein uitschakelen.

18035650_1697573370535764_611186587_n

Merci voor de tip! Ik ga vanavond ne keer of vijf scheiden. Meer doe ik mezelf niet aan, mijn conditie is niet van het peil een Trans Siberian Bed Extreme te doen! Je liet al even vallen dat je kan afvallen met bier. Waar is de thuis waar je Stella staat? Oftwel, waar ga je stappen, iets eten of drinken? Wat zijn jouw favoriete plekjes?
Ik ben niet echt een moeilijke mens en voel me overal en altijd wel op mijn gemak. Maar als ik dan toch een meer mainstream locatie moet kiezen, dan opteer ik voor de keten van Les 3 Brasseurs…en dit vanwege hun variatie aan eigen gebrouwen bier. Als ik meer onconventioneel mag gaan denken, dan opteer ik voor die keer dat ik naakt in de tunnels onder Parijs ben gaan zwemmen. Zalige ervaring, gevolgd door weken schijterij.

Mijn favoriete zonde? Cara pils drinken van een blikje dat tussen de borsten van Lesley Ann Poppe gekneld zit!

Man man, dit moet zowat het vreemdste interview bij Whatmatters ooit zijn…maar we bekennen…we smullen ervan! Nu we toch bezig zijn, wat is je favoriete zonde?
Moest ik geen voorbeeldburger zijn, dan zou ik zonder twijfel antwoorden met iets zoals “Cara pils drinken van een blikje dat tussen de borsten van Lesley Ann Poppe gekneld zit”.. maar ik ben een nette mens dus ik ga het houden op “Na het lopen van een marathon zwaar op de lappen gaan totdat ik niet meer weet van welke provincie ik ben”.

18049757_1697573567202411_1590962686_o

Buiten het terugvinden van de juiste provincie, wat is je ambitie naar de toekomst toe?
To die in a spectacular way or die trying…
(en ook gesponsord worden door een merk zodat ik mijn trainingen en avonturen verder kan zetten zonder telkens te moeten bezig zijn met Euro’s…maar ik denk dat ik dan misschien eerst beter wat voorbeeldachtiger word .. maar dat zit er niet meteen aan te komen…)

Tgoh, ik denk dat de Oostenrijkers die je vleugels geven wel mensen als u zien als potentiële gesponsorde ‘atleten’. Wij zijn zelf nog op zoek naar de Roebels maar wie weet, nadat wij de status van een Hugh Heffner hebben bijeen geschreven we wel een ‘goeie zot’ willen sponsoren in zijn jacht naar het eeuwige spectaculaire geluk. Wij blijven het met argusogen volgen en hou ons op de hoogte van je volgende avonturen! Zeer zeker dat onze lezers nu getriggerd zijn en meer van je avonturen willen lezen! Volgen kan trouwens via Facebook en Instagram

17887624_1694222884204146_1086424289_o

You May Also Like

Met deze zonnebrillen van David Beckham ben jij een stijlicoon

Bend it… euh, Wear it like Beckham Eyewear by David Beckham collectie lente/zomer 2021 ...

Twee redenen waarom je vanavond naar de finale van Eurovisiesongfestival moet zien

Chantal Janzen Afgelopen dinsdag en donderdag stonden de halve finales van het Eurovisiesongfestival op ons ...

MenStyle op Tomorrowland!

Een haat-liefdeverhouding op onze redactie. Terwijl de ene redacteur vorig jaar zijn Full Madness ...