Een Bentley aan je voeten? Het kan!

Voor snelle rechtervoetjes 

Bentley Motors kondigt vandaag haar samenwerking aan met de toonaangevende kracht van de customized shoe industrie Dominic Ciambrone, beter bekend als The Surgeon, om een limited-edition lijn van Bentley-geïnspireerde sneakers te creëren, gereserveerd door Mulliner klanten en verzamelaars.

De samenwerking brengt twee iconen van design samen, elk bekend om hun eigen mix van vakmanschap en ongeëvenaarde stijl, om uitzonderlijke en unieke modestukken te creëren. Bentley onthult de 1-op-1 Bentley x The Surgeon-auto volgende maand tijdens de designweek op Art Basel Miami om de samenwerking te illustreren.

Naast de auto zal één koper een bijpassend paar 1-op-1 sneakers ontvangen – de ‘Bentley x The Surgeon adidas Forum Low’.

Dominic Ciambrone is een autodidactische creatieveling en maker. Zijn vakmanschap en ontwerpgevoeligheid zijn gericht op het combineren van high fashion met street culture. Door zijn oog te gebruiken om deze twee werelden te combineren, heeft hij met succes een unieke schoenencategorie gecreëerd. Net als Bentley’s vermogen om duurzaamheid en innovatie te combineren, is Dominic beroemd om het herontwerpen en versmelten van sneakers met ultra-premium materialen en het creëren van zijn eigen onnavolgbare stijl.

De samenwerking tussen Bentley en The Surgeon begon begin 2022 toen Dominic de Bentley-campus in Crewe bezocht om zich onder te dompelen in het luxe Britse merk en de verscheidenheid aan materialen, afwerkingen en op maat gemaakte elementen te verkennen die bij de creatie van elke Bentley worden gebruikt. Hij deed een beroep op de coachbuildingafdeling van het merk, Bentley Mulliner, om extra creatieve details en op maat gemaakte elementen aan zijn ontwerpen toe te voegen, met een voortreffelijke regie.

Elk van de limited-edition, handgemaakte sneakers heeft unieke facetten waaronder, maar niet beperkt tot, Bentley’s kenmerkende diamond quilting, kruissteek op het stuurwiel en premium huiden die identiek zijn aan de huiden die gebruikt worden voor Bentley’s ongeëvenaarde interieurdesigns. Deze prachtige elementen worden gecombineerd met de kenmerkende esthetiek van The Surgeon en het skull-and-scalpel-monogram.

Of je de sneaker ook in België zal terugvinden en wat hij dan eventueel zal kosten? Daar hebben we voorlopig het raden naar.

 

 

 

 

 

You May Also Like

Beste uit twee werelden: Porsche 911 (992) Targa

Dé mooiste… Hoewel het een Duitser is, kan je er jouw Zwitserse polsjuweel op ...

MenStyle Road Test: BMW M3 (Handgeschakeld)

Efkes vergelijken… Een van de betere en plezantste auto’s die we tot op de ...

MenStyle On Tour: Launch BMW M5 & vlammen op Spa-Francorchamps

Weer iets afgevinkt op onze bucket list… Afgelopen maandag, 22 juni, was een historisch ...