BMW plaatst X7 uit de zon

Wel in de schaduw…

BMW kent wel een paar modellen waar je of voor, of radicaal tegen bent, herinner u de laatste 4-reeks coupé. Ook de BMW X7 is er zo eentje. Te groot? Te patserig? Te duur? Te…? Of net dat tikkeltje meer? De meningen zijn verdeeld, ook bij ons. Tot nu!

BMW heeft het ‘Dark Shadow Edition’-model van de kolossale X7 gepresenteerd. Deze donkere jongen is een stoer en sportief maar tevens heerlijk en exclusief juweeltje dankzij zijn unieke BMW Individual design- en uitrustingskenmerken. Exclusief? Ja! Zo zullen er slechts 500 stuks van de band rollen in de BMW-fabriek van Spartanburg. Het goede nieuws hierbij is dat er onderhuids geen specifieke motoruitvoering verreist is en dat je deze donkere krachtpatser kan bestellen in de motorversie naar keuze, uit het arsenaal X7-motoren natuurlijk.

Het verschil met de ‘gewone’ X7 zit em dus op uiterlijk vlak en zoals de naam al doet vermoeden is de meest opvallende eigenschap van deze Dark Shadow Edition de BMW Individual lakafwerking in Frozen Arctic Grijs metallic, een kleur die voor het eerst gebruikt wordt op een BMW X model. Deze fantastische laklaag wordt gecombineerd met de BMW Individual High Gloss Shadow Line waarbij de randen aan de zijramen, de kappen van de buitenspiegels, de beroemde BMW-nieren, Air Breathers en uitlaatpijpen in zwart chroom uitgevoerd zijn. Iets wat uiteraard ook niet mag ontbreken zijn de extra donker getinte ruiten.
Een ander exclusief kenmerk zijn de 22″ grote M-lichtmetalen velgen in V-spaakontwerp met, u raadt het al, Jet Black matte afwerking. Over M-elementen gesproken, deze X7 kan enkel besteld worden in combi met het aërodynamische, sportieve en stoere M-sportpakket en M Sport uitlaatsysteem.

Als we naar het interieur gaan kijken zien we ook hier BMW Individuele uitrustingsdetails die speciaal ontwikkeld voor de BMW X7 Edition Dark Shadow. Een M-lederen stuurwiel, de BMW Individual Merino full lederen bekleding (te kiezen uit zes of zeven plaatsen) met de specifieke tweekleurige variant Nachtblauw/Zwart met contrasterende naden en de BMW Individual dakbekleding in Night Blue met Alcantara afwerking. Verder wordt deze stoere jongen afgewerkt in Fineline Black met aluminium inlegwerk. De middenconsole wordt voorzien in Piano Black met het logo van de beperkte reeks.

Soit, donkerder wordt het voor een X7 niet.

Foto’s: BMW

You May Also Like

Lamborghini gaat aan de stekker

Vanaf 2025 Zeventien jaar…zolang heeft het geduurd alvorens de Lamborghini Estoque Concept een productiemodel krijgt, ...

Bugatti toont hoe je snel een setje Michelin Cup 2s oprookt

Voor de kust… Dat ze bij Bugatti niet verlegen zijn om een stunt, dat ...

KEREL… bier voor échte venten

Al staat er wel een vrouw aan het hoofd van de brouwerij  ‘Mannen weten ...