LF-Z Elecrified Concept toont de richting waar Lexus naartoe wil

En die richting is tegen 2025 veel nieuwe elektrische modellen

Naast een pak hybride wagens heeft Lexus op dit ogenblik maar één zuiver elektrische wagen en dat is de UX300e crossover. Daar moet tegen 2025 verandering in komen en in afwachting hiervan tonen ze hun naar ons gevoel wel gesmaakte LF-Z Electrified Concept.

Het is en blijft een concept en wees er dus ook maar zeker van dat deze stoere en extreme lijnen niet diegene zullen zijn van de uiteindelijke productiemodellen, maar toch. Binnenin zien we een soort cockpit omgeven door heel veel lichtinval, dit dankzij het panoramisch dak dat je dankzij een elektrochromatische samenstelling zelfs kan verduisteren!

Onderhuids vinden we een batterijpack van 90 kWh, goed voor een autonomie van dik 600 kilometer (WLTP range)  en met de mogelijkheid om 150 kW te laden. Niet alleen de uithoudingsprestaties van deze LF-Z zijn uitstekend, ook zijn andere prestaties. Zo schiet deze LF-Z, goed voor 544 pk en 700 Nm koppel, in 3 seconden naar 100 en houdt hij op bij een topsnelheid van 200 km/u.

Uiteraard blinkt deze Lexus uit in connectiviteit en is hij uitgerust met de nieuwste technologie zoals een digitale autosteutel (voor carsharing en leveringen), automatisch in/uitschuifbare deurklinken en Artificial Intelligence analyse van veelgebruikte handelingen. Features die ook te zien zullen zijn bij de volgende generatie Lexus.

You May Also Like

16-jarige snelheidsduivelin in Porsche breekt wereldrecord slalom

Zeg maar niet te gauw… Het is weer een vrouw. Waar een normale 16-jarige ...

Te Koop: (Mercedes-Benz G63 AMG) MANSORY X PHILIPP PLEIN

Voor echte bazen… Noem een echte ‘bazenkar’ en je komt vaak uit bij de ...

Mercedes lanceert nieuwe AMG-SL met onderhuids dikke V8 biturbo

Spierballen rollen   Luxueus cruisen in een echte supersportwagen. Dat was het doel bij ...