LF-Z Elecrified Concept toont de richting waar Lexus naartoe wil

En die richting is tegen 2025 veel nieuwe elektrische modellen

Naast een pak hybride wagens heeft Lexus op dit ogenblik maar één zuiver elektrische wagen en dat is de UX300e crossover. Daar moet tegen 2025 verandering in komen en in afwachting hiervan tonen ze hun naar ons gevoel wel gesmaakte LF-Z Electrified Concept.

Het is en blijft een concept en wees er dus ook maar zeker van dat deze stoere en extreme lijnen niet diegene zullen zijn van de uiteindelijke productiemodellen, maar toch. Binnenin zien we een soort cockpit omgeven door heel veel lichtinval, dit dankzij het panoramisch dak dat je dankzij een elektrochromatische samenstelling zelfs kan verduisteren!

Onderhuids vinden we een batterijpack van 90 kWh, goed voor een autonomie van dik 600 kilometer (WLTP range)  en met de mogelijkheid om 150 kW te laden. Niet alleen de uithoudingsprestaties van deze LF-Z zijn uitstekend, ook zijn andere prestaties. Zo schiet deze LF-Z, goed voor 544 pk en 700 Nm koppel, in 3 seconden naar 100 en houdt hij op bij een topsnelheid van 200 km/u.

Uiteraard blinkt deze Lexus uit in connectiviteit en is hij uitgerust met de nieuwste technologie zoals een digitale autosteutel (voor carsharing en leveringen), automatisch in/uitschuifbare deurklinken en Artificial Intelligence analyse van veelgebruikte handelingen. Features die ook te zien zullen zijn bij de volgende generatie Lexus.

You May Also Like

Porsche viert 50 jaar ‘917’ met nieuwe hypercar

Abraham zien… 50 jaar…dan wordt er wel eens een pop met een baard in ...

Forza ‘Roma’…het allernieuwste (en goedkopere) model van Ferrari

Ti Amo Of hij echt goedkoop is, weten we helaas niet maar volgens de ...

Geen instructieboekje? Dan maar instructievideo voor de Mercedes CLK GTR (video)

Iemand een miljoen of vijf over? Een goede investering, zo bleek voor al diegene ...