LF-Z Elecrified Concept toont de richting waar Lexus naartoe wil

En die richting is tegen 2025 veel nieuwe elektrische modellen

Naast een pak hybride wagens heeft Lexus op dit ogenblik maar één zuiver elektrische wagen en dat is de UX300e crossover. Daar moet tegen 2025 verandering in komen en in afwachting hiervan tonen ze hun naar ons gevoel wel gesmaakte LF-Z Electrified Concept.

Het is en blijft een concept en wees er dus ook maar zeker van dat deze stoere en extreme lijnen niet diegene zullen zijn van de uiteindelijke productiemodellen, maar toch. Binnenin zien we een soort cockpit omgeven door heel veel lichtinval, dit dankzij het panoramisch dak dat je dankzij een elektrochromatische samenstelling zelfs kan verduisteren!

Onderhuids vinden we een batterijpack van 90 kWh, goed voor een autonomie van dik 600 kilometer (WLTP range)  en met de mogelijkheid om 150 kW te laden. Niet alleen de uithoudingsprestaties van deze LF-Z zijn uitstekend, ook zijn andere prestaties. Zo schiet deze LF-Z, goed voor 544 pk en 700 Nm koppel, in 3 seconden naar 100 en houdt hij op bij een topsnelheid van 200 km/u.

Uiteraard blinkt deze Lexus uit in connectiviteit en is hij uitgerust met de nieuwste technologie zoals een digitale autosteutel (voor carsharing en leveringen), automatisch in/uitschuifbare deurklinken en Artificial Intelligence analyse van veelgebruikte handelingen. Features die ook te zien zullen zijn bij de volgende generatie Lexus.

You May Also Like

Deze BMW verandert met één druk op de knop van kleur

Ideaal voor zij die niet kunnen kiezen welke kleur wagen ze willen… BMW heeft ...

MenStyle Road Test: ŠKODA Enyaq Sportline iV 80

Niet EV maar iV. Zo verwijst ŠKODA naar zijn geëlektrificeerde modellen. En naast de ...

Eindelijk, hier is de nieuwe Porsche 911 GT3

Ook de 992-generatie is er nu met een GT3 Na de coupé, cabrio, Targa ...