Aston Martin DBS Superleggera Volante is summerproof

Laat de zomer maar beginnen…

Wat hebben wij toch een beetje spijt in de zomer dat wij onze dakloze Duitser hebben ingeruild voor een SUV. Het is altijd toch een beetje genieten dat je het dak van je wagen kan wegtoveren en met je snoet in de zon kan cruisen naar zee of naar de bochtige wegen in onze Ardennen. Mochten we sollen genoeg hebben, dan hadden we hiervoor ook de ideale partner gevonden, de Aston Martin DBS Superleggera Volante, of de snelste cabrio van het legendarische Britse merk.

Uiteraard is een cabrio geen coupé met een gecoupeerd dak. Cabrio’s vereisen een steviger en stijver onderstel wat in veel gevallen het karakter en rijdynamiek verandert. Niet zo voor deze Aston Martin. Met hun Aeroblade II Systeem dat zorgt voor extra downforce heb je niet het gevoel dat deze iets zwaardere jongen onder moet doen dan zijn broertje met dak.

Zo haalt hij een topsnelheid van 340km/u, prestaties uit een 5,2L V12 die 715 paardjes aan boord heeft. Een spurtje naar 100 mag je rekenen op een goede 3,5 seconden. Kostprijs van dit alles? Vanaf 300.000 Euro, standaard. Reken daar de peperdure en eindeloos lijkende optielijst nog bij en je tikt makkelijk af bij een goede 350.000 Euro.

 

You May Also Like

MenStyle Roadtest: Mini Cooper 2018 (136pk)

Een succesformule die blijft duren… En of we benieuwd waren. Mini, en dan vooral ...

Te koop: KITT uit Knight Rider (en David Hasselhoff brengt hem persoonlijk thuis)

Na het busje van The A-Team, nu een andere filmparel Of David Hasselhoff op ...

Samsung viert 50 jaar BMW M met exclusieve smartphone

Slechts 1.000 stuks Of wij ooit een Samsung Galaxy S23 Ultra BMW M Edition op ...