Gloednieuwe Ferrari 296 GTB puurt 830 pk uit V6

Een plug-inhybride V6-biturbo

De Italianen uit Maranello hebben een nieuw steigerend paard gelanceerd. Eentje dat wordt aangedreven door een 2,9 liter V6 biturbo en wordt bijgestaan met een elektromotor. Dat maakt hem met zijn gecombineerd vermogen van 830 pk krachtiger dan de F8 Tributo maar niet krachtiger dan de SF90 Stradale.

Zuiver elektrisch haalt deze Ferrari maximaal 135 km/u en geraak je zo’n 25 kilometer ver. Uiteraard zijn wij meer geïnteresseerd in de andere cijfers en die spreken voor zich, zijnde een spurtje van 2,9 van nul naar 100, in 7,3 naar 200 en een topsnelheid van meer dan 330 km/u.

De Italianen beloven een meer wendbare wagen in vergelijking met de F8 Tributo met dank aan een 5cm kortere wielbasis. Het design zelf heeft dan weer eerder wat weg van de SF90 Stradale. Ook binnenin zien we veel accenten uit de SF90 terugkomen.

Vanafprijs van al dit Italiaanse geweld? 269.000 euro voor de ‘gewone’ versie of 302.000 euro voor de 296 met het Assetto Fiorano-pakket. Met deze 33.000 euro aan meerkost krijg je andere schokdempers, lichtere materialen waardoor het geheel 12 kilogram minder op de weegschaal zet en alles bij elkaar iets meer downforce creëert voor betere prestaties op het circuit.

De Ferrari 296 GTB is beschikbaar vanaf het voorjaar 2022.

You May Also Like

Update: Hier zijn de specs van de Audi RS e-tron GT

En nu wachten tot juli 2021 om hem eens te kunnen testen… Afgelopen week ...

Brabus neemt GLS 63 AMG onder handen en doopt hem Super Sport SUV Brabus 800

Wanneer snel en bruut niet snel of bruut genoeg is… Brabus maakt er een ...

BMW plaatst X7 uit de zon

Wel in de schaduw… BMW kent wel een paar modellen waar je of voor, ...