Xiaomi wil de smartphonemarkt veroveren met de 12, 12X en 12 Pro

Een lancering om vingers en duimen van af te likken

Een lancering met het betere snijwerk? Bij Xiaomi weten ze wel hoe de aandacht te trekken. Zo werden we uitgenodigd op de Tram Experience, een culinair hoogstandje gehost door de sterrenchef van Comme Chez Soi terwijl je in een oude tram doorheen de drukke spits van Brussel laveert.   

En zo kregen we zo goed als eerste, en onder embargo tot vandaag, de Xiaomi 12 Series, bestaand uit de Xiaomi 12X, Xiaomi 12 en Xiaomi 12 Pro te zien. Kenmerkend verbeterde camera’s en nog snellere laadtijden.

Alle drie de smartphones zijn te krijgen in dezelfde drie kleuren: paars, blauw en donkergrijs, allen in een matte afwerking.

Zo is elke uitvoering uitgerust met een 50MP-camerasensor en verschilt de tweede en derde camera per model. Bloggers, vloggers en YouTubers opgelet… ook voor het betere videowerk is de Xiaomi geschikt want de Xiaomi 12 Pro en Xiaomi 12 nemen in 8K-resoluties op. AI Cinema is op alle drie de smartphones beschikbaar en biedt talloze creatieve opties voor videobewerking zoals Parallel World, Freeze Frame Video en Magic Zoom-modi. En wie ook ’s avonds wat beelden wilt schieten, de nachtmodus, die we zelf even testten, verbetert de kwaliteit van foto’s en video’s bij weinig licht.

Onderhuids vinden we in de Xiaomi 12 Pro en Xiaomi 12 een Snapdragon Gen 1-processor, één van de krachtigste Android opties van het moment, terug.  De Xiaomi 12X heeft een Snapdragon 870, iets minder krachtig maar net zo kostenefficiënt. De capaciteit van het werkgeheugen varieert van 8GB tot 12GB, afhankelijk van de uitvoering.

Het display

Het AMOLED Dot  scherm van de Xiaomi 12 Pro is met zijn 6,73-inch iets groter dan de Xiaomi 12 en Xiaomi 12X die over een 6,28-inch groot scherm beschikken. Alle modellen hebben een verversingssnelheid van 120Hz waar de Xiaomi 12 Pro zichzelf nog onderscheidt met AdaptiveSync Pro, een functie die de verversingssnelheid aanpast aan de hand van content, mooi toch?

Laden

’s Nachts vergeten op te laden? Geen enkel probleem. Een lege Xiaomi 12 Pro laad je in een recordtempo op in 18 minuten opgeladen, mede door een 120w oplader. Zo is hij sneller opgeladen dan jij kan ontbijten en douchen. Handig niet? Ook de Xiaomi 12 en Xiaomi 12X scoren erg goed. Zij zijn uitgerust met AdaptiveCharge, een algoritme voor een langere batterijduur.

Welke neem je nu best? En wat kosten ze? 

Ben je verzot op het betere foto- en videowerk? Dan is de Xiaomi 12 Pro jouw mannetje. Ben je met net iets minder (maar zeker niet slecht) tevreden, dan is de Xiaomi 12(X) een mooi alternatief.
– Xiaomi 12X: 699 euro
– Xiaomi 12: 899 euro
– Xiaomi 12: Pro 1099 euro

You May Also Like

Wanneer laad jij het best jouw elektrische auto?

Blitz Power ontkracht mythes over elektrisch rijden in gloednieuw e-Book Meer dan 100.000 Belgen ...

Waarom je je iPhone goed moet beschermen?

Je smartphone kost vaak een fortuin. Zeker nu de festivals eraan komen, je telefoon ...

RAUW zet jouw hebbedingetje in een heerlijk mooi houten jasje

Bamboe, ebben, Palissander, walnoot, wengé of zebrano Vergeet gewone hoesjes, wie wilt uitpakken met ...