Splinternieuwe Lamborghini Countach fileert bochtige Italiaanse wegen

Yes please!

Het is al eventjes geleden dat de Italiaanse stierenfokker zijn Countach LPI 800-4 de wei opliet, laat staan dat er beelden van gemaakt werden. Wél, we hebben goed nieuws want de jonge stier is samen met twee andere telgen van zijn stamboom op pad geweest. Zie het als een vader, zoon, kleinzoon-momentje.

En zo fileren ze met zijn drieën de Italiaanse asfalt. De jongste stier, de LPI 800-4 heeft daarvoor, gecombineerd 814 paardjes aan boord. Dit laat hem sprinten van 0 naar 100 in 2,8 seconden, naar 200 in 8,6 seconden en versnellen tot maar liefst 355 km/u.

Van de LPI 800-4 worden in totaal 112 stuks gemaakt waarvan er slechts vier gereserveerd zijn voor de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse markt. Kostprijs? Minstens 2,35 miljoen euro. Levering? In de loop van dit jaar. Of er nog beschikbaar zijn? De kans is, ondanks zijn prijs, héél klein.

 

 

You May Also Like

Abarth en Breil lanceren samen exclusieve horloge

Gelimiteerd tot 999 stuks  Voor het tiende achtereenvolgende jaar hebben Abarth en Breil de ...

Hier is de BMW M3 CS

In navolging van de M4 CSL  We wisten al eventjes hoe hij eruit ging ...

De nieuwe Porsche 718 Cayman GT4 RS meet zich met de grote jongens

Meten? Het is een grote jongen!  Is de Cayman wel een ‘volwaardige’ Porsche? De ...