Splinternieuwe Lamborghini Countach fileert bochtige Italiaanse wegen

Yes please!

Het is al eventjes geleden dat de Italiaanse stierenfokker zijn Countach LPI 800-4 de wei opliet, laat staan dat er beelden van gemaakt werden. Wél, we hebben goed nieuws want de jonge stier is samen met twee andere telgen van zijn stamboom op pad geweest. Zie het als een vader, zoon, kleinzoon-momentje.

En zo fileren ze met zijn drieën de Italiaanse asfalt. De jongste stier, de LPI 800-4 heeft daarvoor, gecombineerd 814 paardjes aan boord. Dit laat hem sprinten van 0 naar 100 in 2,8 seconden, naar 200 in 8,6 seconden en versnellen tot maar liefst 355 km/u.

Van de LPI 800-4 worden in totaal 112 stuks gemaakt waarvan er slechts vier gereserveerd zijn voor de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse markt. Kostprijs? Minstens 2,35 miljoen euro. Levering? In de loop van dit jaar. Of er nog beschikbaar zijn? De kans is, ondanks zijn prijs, héél klein.

 

 

You May Also Like

BMW i4 begint met eDrive40 en M50 en dit zullen ze kosten

Doet Elon Musk al in zijn broek?  De volgende in de rij die een ...

Lamborghini Huracán STO, de racewagen voor de openbare weg

Yes please!  Een racewagen voor de openbare weg maken? Daar moeten de heren bij ...

Luxe met de grote L…de Mercedes-Maybach GLS 600

Wie wil hier niet in rondgereden worden?  Wij! Wij rijden dan ook liever zelf. ...