Splinternieuwe Lamborghini Countach fileert bochtige Italiaanse wegen

Yes please!

Het is al eventjes geleden dat de Italiaanse stierenfokker zijn Countach LPI 800-4 de wei opliet, laat staan dat er beelden van gemaakt werden. Wél, we hebben goed nieuws want de jonge stier is samen met twee andere telgen van zijn stamboom op pad geweest. Zie het als een vader, zoon, kleinzoon-momentje.

En zo fileren ze met zijn drieën de Italiaanse asfalt. De jongste stier, de LPI 800-4 heeft daarvoor, gecombineerd 814 paardjes aan boord. Dit laat hem sprinten van 0 naar 100 in 2,8 seconden, naar 200 in 8,6 seconden en versnellen tot maar liefst 355 km/u.

Van de LPI 800-4 worden in totaal 112 stuks gemaakt waarvan er slechts vier gereserveerd zijn voor de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse markt. Kostprijs? Minstens 2,35 miljoen euro. Levering? In de loop van dit jaar. Of er nog beschikbaar zijn? De kans is, ondanks zijn prijs, héél klein.

 

 

You May Also Like

MenStyle Weekend Tip: 10e ANTWERP CLASSIC CAR EVENT

ANTWERP CLASSIC CAR EVENT viert 10e jubileum Meer dan 1.000 classic cars en oldtimers ...

MenStyle Road Test: Hyundai Ioniq 5

Een merk dat nog geen kennis had gemaakt met onze rechtervoet? Hyundai! Hoogtijd dus ...

Audi Activesphere: de SUV van de toekomst

Een volgende ‘Sphere-concept’ Als vierde model in de reeks vervolledigt de Audi activesphere concept ...