Brabus neemt GLS 63 AMG onder handen en doopt hem Super Sport SUV Brabus 800

Wanneer snel en bruut niet snel of bruut genoeg is…

Brabus maakt er een sport van om snel nog sneller te maken en bruut nog bruter te doen worden. Zo zijn de Duitsers uit Bottrop steevast op zoek om nog meer uit de AMG-lijn van Mercedes te halen. Iets waar ze eigenlijk nooit in mislukken.

Zo pakken ze nu de GLS 63 AMG, standaard meer dan 600 pk, 850 Nm aan koppel en goed voor 4,2 seconden naar 100 km/u even aan. Dit resulteert in een vermogen van 800 pk, 1.000Nm koppel en een spurtje van 0 naar 100 in 3,8 seconden.

Niet alleen onderhuids is er veel werk in gekropen, ook het design wordt net dat tikkeltje stoerder. Zo zijn de vleugels verbreed, is er niet gekeken op wat koolstofvezel meer of minder en zetten ze het hele gevaarte op nog grotere velgen, 24″ om precies te zijn. “De onvergelijkbare Brabus-look” , zoals ze het zelf verkopen.

Het prijskaartje? Op aanvraag! Logisch want je hebt nog erg veel personalisatie mogelijkheden. Voor zij die graag een idee hebben of voor zij die niet kunnen wachten is er wel goed nieuws. Ze hebben er al wel eentje (een demowagen met 300 kilometer op de teller) in de showroom staan voor 308.968,40 euro.

 

You May Also Like

Opgefriste stekkerversie Bentley Bentayga krijgt grotere batterij

Klasse… Bentley stelt dit jaar twee nieuwe plug-inhybrides voor en deze, weliswaar opgefriste Bentayga Hybrid ...

Japanner met een Italiaans tintje: Suzuki Misano EV Concept

Het beste van twee werelden… Met een Japanner kan je niet veel verleerd doen ...

MenStyle Road Test: Citroën C3 Aircross (2021)

Hippe opfrisbeurt voor deze hippe bestseller Meer dan 300.000 stuks! Zoveel werden er verkocht ...