Met de Porsche 911 Dakar ga je ‘van’t padje’

En niet alleen de duinen

Als er één daily is die we altijd in onze garage zouden willen, dan is het de Porsche 911 wel. Een alleskunner, tenminste als we weg blijven van sneeuw, strand en zand. of toch niet? Want nu komt Porsche met de 911 Dakar, een verhoogde variant van de mooi gestroomlijnde coupé en klaar om ook ‘van’t padje’ te gaan.

Het is niet de eerste keer dat Porsche een extra variant brengt van zijn iconische 911 maar zelden gingen ze zo ver. Zonder te raken aan zijn sportieve kwaliteiten kan je hem nu ook loslaten op minder berijdbare wegen als zijnde grind, sneeuw, ijs, zand…

10.000 kilometer testen op offroad wegen moest ervoor zorgen dat een bestuurder van een 911 Dakar het gevoel geeft dat je echt in een 911 zit. Daarvoor trokken ze alle registers open bij Porsche. Zo werd er onder andere getest op Château de Lastours in Frankrijk, een testterrein dat erg geliefd is bij Dakar-deelnemers en WRC-piloten, Zweedse besneeuwde wegen en de duinen in Marokko en Dubai en de Nordschleife (Nürburgring).  

Testpiloot Romain Dumas, succesvol fabriekspiloot en tweevoudig winnaar van de 24h van LeMans was onder de indruk van de 911 Dakar.  “Zelfs sprongen waren dankzij het robuuste ontwerp en de grotere bodemvrijheid geen probleem voor het chassis. De 911 Dakar kon ook goed overweg met de drifts. Ik wist wat een 911 op de weg kon, maar ik was absoluut verbaasd over hoe de auto het hier deed.”

Diezelde mening deelde ook Walter Röhrl, tweevoudig wereldkampioen rally en medeontwikkelaar van een andere iconische Porsche, de Carrera GT. Hij joeg de 911 Dakar over  besneeuwde en met ijs belegde Zweedse wegen. “De auto is ongelooflijk leuk om mee te rijden. Alles werkt zo precies en rustig. Geen enkele Porsche-klant zal geloven wat je kunt doen met deze auto totdat ze ermee gereden hebben.”

Of deze Porsche die je van de ijskoude Noordpool over de knalhete woestijn in Afrika tot aan de opnieuw ijskoude Zuidpool brengt ook in België zal zien? En hoeveel hij moet kosten? Vanafprijs 250.207,59 euro… en wil je er ook het heerlijke Ralley Design Pack (zie foto’s hieronder) bij, mag je er nog 28.443,47 euro bijtellen.

Wij haasten ons naar de krantenwinkel voor een lottobiljetje…

 

You May Also Like

Land Rover Defender V8 maakt comeback

Een verrijzenis in stijl De Defender is terug en hoe! Zo komt Land Rover met ...

MenStyle Road Test: Peugeot 308 SW Hybrid (225pk)

Sinds zijn lancering wordt de nieuwe PEUGEOT 308 geprezen om de kwaliteit en de ...

Cardoen opent vandaag herconditioneringscenter en geeft tot 10 jaar garantie

CO2-uitstoot verminderen door tweedehandswagens langer op de weg te houden. De prijzen van nieuwe ...