Deze bekende koppen verliezen fortuinen na vrije val crypto-platform FTX

Slik…

Nu de grote concurrent Binance afziet van een overname lijkt een faillissement niet meer af te wenden voor het crypto-handelsplatform FTX en lijkt het dat éénn miljoen investeerders, waaronder enkele bekende ambassadeurs hun kapitaal, of als ze toch een beetje verstand hebben, een deel daarvan smelten als sneeuw voor de zon.

De ondertussen opgestapte aalgladde CEO, Sam Bankman-Fried, is ook nog steeds op zoek naar 8 miljard dollar om klanten te kunnen terugbetalen, aldus beurskrant ‘The Wall Street Journal’ al lijkt de kans erg klein dat de één miljoen getroffen klanten ooit één cent zullen zien.

Tom Brady en Gisele Bündchen 

Wie de bekendste klanten van FTX zijn? Het ex-koppel Tom Brady en Gisele Bündchen. Midden in een scheiding en dan ook nog eens verwerken dat er, aldus Forbes, respectievelijk 45 en 25 miljoen van de rekening is gegaan. Het ex-powerkoppel, die ook in FTX reclamefilmpjes te zien waren, hebben al betere tijden gekend. Komt er ook nog eens bij dat ze niet eens meer op elkaars schouder kunnen uithuilen… pijnlijk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tom Brady (@tombrady)

Stephen Curry

De man die voor de Golden State Warriors blindelings de driepunters aan elkaar rijgt, shotte deze keer een dikke airball. Ook Stephen werd in ruil voor een pak cryptomunten verleid om mensen aan te porren te investeren bij FTX. Het resultaat? Een gratis opgenomen reclamefilmpje en veel boze fans die in het zog van hun idool mee investeerde in deze gigantische air… euh, luchtbel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wardell Curry (@stephencurry30)

Shaquille O’Neal 

Naast de beste driepunter shooter in de NBA is ook een andere legendarische speler, de 2m16 beresterke center van onder andere LA Lakers en Miami Heat Shaq ‘Attaq’ O’Neal wat sollen kwijtgeraakt.

Over Miami Heat gesproken, ook dit NBA-team zal in het vervolg nog een keer nadenken alvorens ze in zee gaan met een groot crypto-bedrijf. Het stadion van Miami Heat kreeg in 2021 de naam FTW Arena nadat FTX de naamrechten hadden overgekocht van American Airlines. Tja, ze zien niet alleen hun geld vliegen…

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DR. SHAQUILLE O’NEAL Ed.D. (@shaq)

Andere ‘sterren’ die opgevoerd werden en ook een pak centen zullen zijn verloren? De tennisster Naomi Osaka, NFL-speler Trevor Lawrence en de Aziatische baseballer Shohei Ohtani.  Over Azië gesproken, Singapore investeerde als land ook in FTX en zou maar liefst een kwart miljard dollar kwijt zijn.

En wat met Sam Bankman-Fried? Die lijkt zijn riante bureau op de Bahama’s te gaan inruilen voor een verblijf achter slot en grendel.

Cover: Instagram Shaquile O’Neal

 

 

You May Also Like

Netflix-reeks ‘FIFA Uncovered’ brengt wereldvoetbalbond in nauwe schoentjes

Voetbalbond maffia Neen, we zitten niet op tribune 1 van onze favoriete voetbalploeg, Royal ...

Steun een goed doel, steun Mira!

Het kost je slechts een kleine moeite! De lente en zomer staan voor de ...

Cristiano Ronaldo koopt zichzelf opnieuw een heerlijke bolide

Een verloren match dien je zo te verwerken… Het was niet het zondagje van Cristiano ...