Mongrip, het luxe polsbandje met F1-roots

Het modeaccessoire voor echte petrolheads

We gaan terug tot 2016 wanneer de Braziliaanse autocoureur Augusto Farfus en de Italiaanse zakenman Giancarlo Medici een geweldig idee waar ze al jaren op broedden uitwerkten. Toen ze na elke autorace fans de baan op zagen gaan en stukjes afgekomen rubber van de banden van hun helden verzamelden wisten ze dat hier meer mee kon gedaan worden. Sindsdien recupereren ze banden van de grootste namen in de racerij om ze te gebruiken als basismateriaal om unieke polsbandjes te maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MONGRIP (@mongrip_official)

Na jaren onderzoek, testen en het selecteren van gekwalificeerde leveranciers, werd Mongrip, onder Monegaskische vlag, geboren. Zij zijn de exclusieve eigenaar van een patent voor het hergebruik van banden uit de racerij tot juwelen. Het heeft jaren ontwikkeling gekost om De gepatenteerde techniek die het mogelijk maakt om van stukken band een armband te maken kostte veel ontwikkeling. Zo moesten ze een manier vinden om de banden in dunne, buigzame stroken te schillen en toch een deel van de kevlarstructuur te behouden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MONGRIP (@mongrip_official)

Mongrip houdt het graag exclusief en maakt van elke reeks ook nooit meer dan 500 stuks. Elk uniek en authentiek polsbandje met sluiting in zilver, staal of 18-karaat goud krijgt een stamboom en identificatienummer dat gelinkt is aan het circuit, plaats van de band op de auto, datum van de race, merk van band en auto en indien het om een ‘Legend’ gaat, de naam van de coureur.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MONGRIP (@mongrip_official)

Zo is de meest prestigieuze polsband in de collectie de ‘Ayrton Senna Legend Limited Edition 1993 Donington Park’. Ayrton Senna won die Grand Prix en van zijn McLaren was nog één band over. Na lang overleg met Bianca en Bruno Senna (het nichtje en neefje van Ayrton) werden 161 armbanden met 18-karaat gouden sluiting uit de band gehaald.

De prijzen starten vanaf 66,37€ (GT Race-collectie) en gaan tot 4.400€ voor de 18-karaat gouden versie van Ayrton Senna.

Kopen doe je HIER.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MONGRIP (@mongrip_official)

Cover: Instagram

You May Also Like

Geen Zoute Grand Prix in 2020? Dan doen we een Durbuy GT Tour!

LADIES & GENTLEMEN, START YOUR ENGINES… ON A DIFFERENT DATE! Het Coronavirus hakt er ...

Hittegolf-Tip: Met SodaStream heb je altijd fris en sprankelend lekker water in huis

Iedereen kreunt… Als we de mainstreammedia mogen geloven kreunt iedereen onder de hitte en ...

Simple Sophie, het enige kwalitatieve kasjmier label in België

Eenvoud, elegantie en kwaliteit Fan van kasjmier? En koop jij graag Belgisch? Dan hebben ...