Racepiloot veilt zijn gewonnen en unieke Rolex voor goed doel

Niet alleen een held op het racecircuit

Afgelopen donderdag werd er bij Bruun Rasmussen Auctioneers in Kopenhagen een uniek horloge geveild. Uniek? Het ging om een Rolex Daytona die de Deen en succesvol racepiloot Michael Christensen had gekregen na zijn overwinning in de prestigieuze 24 uur van Daytona in 2017. De waarde van het Zwitserse precisieklokje werd geschat tussen de 33.500 en 40.500 euro. De winst van de veiling gaat naar  ‘Save the Children’ in Oekraïne.

The watch is dear to my heart, as it was awarded to me after one of my biggest and proudest victories. At the same time, the situation in Ukraine is absolutely terrible and sad, and most children in Ukraine are growing up under completely different circumstances than I did. If I can help just a little bit, so they can look forward to a better life, I want to do it” aldus Michael Christensen net voor de veiling waar hij ook zelf aanwezig was.

Woorden die raakten bij de koper want die had voor deze unieke en gepersonaliseerde Rolex maar liefst 88.000 euro voor veil. Iets wat ook bij Michael binnenkwam.

It has been a long journey, and of course my nerves have been worn a little thin during the recent days. The decision to sell my Rolex Daytona watch was both a sad and satisfying decision. With the charitable purpose in mind and Bruun Rasmussen’s commitment, the sale made more and more sense to me during the process. Now I’m just so relieved that it went so well with a hammer price of half a million Danish kroner this evening.

Och, de kans dat Michael een nieuwe wint bestaat natuurlijk altijd. De man won al meerdere etmaal-races in zijn klasse waaronder de 24 uur van Le Mans, de 24 uur van de Nürburgring en de 24 uur van Spa-Francorchamps.

Foto’s: Creative Commons Attribution/Bruun Rasmussen Auctioneers

 

You May Also Like

Super Bowl Sunday, wat mogen we verwachten?

Pakt Tom Brady zijn zevende scalp?  Naast de oudste stadsderby uit de Lage Landen, Beerschot – ...

Roberto Martinez vraagt raad aan Guy Thys en Raymond Goethals

“It’s Deviltime” In niet minder dan een maand hebben onze Rode Duivels een afspraak ...

BMW en Flanders Classics maken de koers elektrisch

Het Vlaamse wielerseizoen start morgen Morgen is het zover: tijdens Omloop Het Nieuwsblad trekt ...