Bell & Ross BR-X5 GREEN LUM, hét verlichtende horloge

Een trouwe partner in donkere dagen…

Zichtbaarheid is altijd een belangrijk doel geweest voor elk Bell & Ross ontwerp, geïnspireerd op luchtvaartinstrumenten. Gelanceerd in 2017, verkennen alle horloges in de LUM-collectie de mogelijkheden die luminescentie biedt, met superieure helderheid en maximale leesbaarheid, zowel overdag als ’s nachts. Na het gebruik van Super-LumiNova voor de cijfers, indexen, wijzers en wijzerplaat op eerdere stukken, gaat Bell & Ross nu nog verder met de BR-X5 GREEN LUM en zijn innovatieve composietmateriaal: LM3D. De grootste uitdaging voor deze nieuwe benadering? Het samenbrengen van innovatie met fotoluminescent materiaal en high-end design in de BR-X5 lijn.

De LUM-collectie gecreëerd in 2017

Of het nu in de cockpit van een vliegtuig is of om de pols van een duiker, een centrale uitdaging voor elk horloge-instrument is altijd geweest een display dat oplicht in het donker om de best mogelijke leesbaarheid te bieden. Sinds de jaren 1930 zijn er verschillende lichtgevende materialen gebruikt om de wijzers, cijfers en indexen van uurwerken voor professionals te coaten, te beginnen bij het leger – of het nu piloten of gevechtsduikers waren. Nu tritium en radium op de lange baan zijn geschoven vanwege de radioactiviteit, is Super-LumiNova het meest gebruikte materiaal als het gaat om het verkrijgen van licht.

Terwijl elk horloge in de Bell & Ross collecties de tijd aangeeft, zelfs in het donker, gaan sommige modellen nog verder. Dit is het geval voor de LUM-stukken van het merk, die een directe verwijzing maken naar luminescentie.

Bell & Ross lanceerde zijn LUM-lijn in 2017 met de BR 03-92 HOROLUM, een jaar later gevolgd door de BR 03-92 NIGHTLUM, die beide waren voorzien van uitzonderlijke luminescentie op de cijfers, indexen en wijzers. In 2019 werd de BR 03-92 FULL LUM gelanceerd, dit keer met een wijzerplaat die volledig bedekt was met Super-LumiNova, met een contrasteffect dat belangrijke elementen benadrukte voor maximale leesbaarheid.

Met het jaar 2020 kwam de eerste verschijning van de BR 03-92 GREY LUM, met een bijzonder intense groene gloed die doet denken aan landingsbaanverlichting, gevolgd door de BR 03-92 Diver FULL LUM, met een wijzerplaat met verschillende tinten lichtgroene en lichtgele luminescentie. In 2021 werd de fakkel doorgegeven aan de vintage limited edition BR V2-94 FULL LUM, met hetzelfde dubbele lichtgevende effect. Tot slot werd in 2022 de BR V2-92 FULL LUM uitgebracht, met de ultralichte wijzerplaat in een versie met 3 wijzers.

BRX5: de vervaardiging collectie verrijkt
Voortbordurend op de traditie van het luchtvaarterfgoed en de iconische “ronde in het vierkant” visuele handtekening van het merk, voegde de BR-X5 in 2022 een nieuw hoofdstuk toe aan de Bell & Ross BR 05 serie die in 2019 werd gelanceerd. In zijn ontwerp, stijl en technische kenmerken neemt de BR-X5 zijn plaats in als een superlatieve BR 05: het BR-CAL.323 kaliber, een prestigieus manufactuur uurwerk ontworpen door Kenissi, tilt de BR-X5 collectie naar de hoogten van precisie met een gangreserve van ongeveer 70 uur, terwijl de architectuur van de multi-component kast prioriteit geeft aan zuiverheid en radicaliteit, weerstand en lichtheid. Nu vervolledigt Bell & Ross zijn high-end lijn met een nieuw model, de BR-X5 GREEN LUM. Zowel in zijn concept als in zijn ontwerp weerspiegelt het stuk de wens om te innoveren en anders te durven zijn.

Een BR-X5 met een lichtgevende kast
Bell & Ross heeft ervoor gekozen om nog een stap verder te gaan en een nieuwe weg van creatieve expressie in te slaan. Tot op heden werd het concept van luminescentie toegepast op de wijzers, cijfers, indexen en wijzerplaat van de modellen, op dit nieuwe horloge is het de 41mm kast die op spectaculaire wijze oplicht in het donker, met een speciaal voor Bell & Ross ontwikkeld composietmateriaal: LM3D.
Voor de eerste keer waagt de manufactuurcollectie van het huis zich op de planeet LUM.

Een gelimiteerde conceptreeks
Voor de structuur van deze nieuwe versie van de BR-X5 komt lichtheid op de eerste plaats bij de multi-componenten kast, die LM3D en graad 2 micro gestraald zwart DLC titanium afwisselt in een meerlagige assemblage.

Gesneden uit een blok DLC-gecoat graad 2 titanium, wordt de kast met het mechanisme tussen twee schilden geplaatst die gemaakt zijn van een fotoluminescent composietmateriaal, LM3D, gemaakt van kwartsvezels die een krachtige groene luminescentie verspreiden. In het donker gloeit de hele kast op, waardoor de aanduidingen op de wijzerplaat worden benadrukt: uren, minuten, seconden, datum en gangreserve. Naast de functie als horloge, bereikt de nieuwe 500-delige gelimiteerde BR-X5 GREEN LUM-serie met deze innovatie de rang van uniek conceptueel kunstobject.

Kostprijs van deze gelimiteerde BR-X5? 13.900 euro

You May Also Like

HUGO BOSS strikt David Beckham

En dat mag je ook letterlijk nemen Een icoon qua persoonlijkheid, stijl, sportiviteit, klasse? ...

Een duurzaam t-shirt uit algen en eucalyptus? Vollebak!

Een groene rakker en op zoek naar een ecologisch verantwoord t-shirt? Of misschien ben ...