ABT breng met gelimiteerde XGT een Audi R8 racebak voor de openbare weg!

Wie gaat er met één van de 99 exemplaren lopen? 

Een auto waar we mooie herinneringen aan hebben? Dan is het zeker de Audi R8. Al was het maar aan onze overwinning in de tiende editie van de Zoute Grand Prix. Maar kan het nog straffer dan deze 620 pk sterke R8 V10 Performance? Ja, dixit ABT.

Zo gaat de Duitse tuner, die we ook kennen als grootste team uit de DTM, 99 exemplaren bouwen van de voor de openbare weg gehomologeerde Audi R8 GT2. En vergis u niet, niet alleen de motor en het bodywork wordt wat gekieteld, het gaat hier wel degelijk om een echte racewagen die ze geprepareerd hebben voor de openbare weg.

 

Zo is alles, zoals bijvoorbeeld de besturing, het tanksysteem, het instrumentendisplay herwerkt voor dagelijks gebruik en is deze krachtpatser erin geslaagd om te voldoen aan alle veiligheidsnormen die nodig zijn om gehomologeerd te worden voor de openbare weg. Ook krijgt hij een beetje extra comfort mee als daar zijn centrale vergrendeling, airco en een achteruitrijcamera.

 

Onderhuids vinden we een onaangeroerde atmosferische 5,2 liter V10, goed voor 640 pk op de achterwielen en een top van 310 km/u. Ook van het GT2-chassis zijn ze bij ABT afgebleven onder het motto ‘wat perfect is, kunnen we niet beter maken’. De vanafprijs van deze ABT XGT? 598.000 euro.

 

You May Also Like

BMW lanceert nieuwe BMW R 12 nineT en R 12 opnieuw klassieke cruiser

De nieuwe BMW R 12 nineT en R 12: een klassieke roadster voor dynamische ritten op ...

Mansory pimpt Ferrari Portofino

Geen instapper meer 194.875 euro, dat is de vanafprijs van de Ferrari instapper, de ...

Dit is de nieuwe BMW X7

Een verjongingskuur Wanneer een BMW de leeftijd van drie jaar heeft bereikt, is het ...