Dit zijn enkele blikvangers van de Zoute Grand Prix 2021

We weten wat te doen komend weekend

We hebben wat met de Zoute Grand Prix. De laatste echt grote en tiende editie van de ZGP gehouden in 2019 werd nog bij de GT Tour winnend afgesloten door… tromgeroffel…

Juist… onszelf met dank ook aan onze co-driver Rob Van Loock. Helaas zullen we onze titel dit jaar niet verdedigen, al wil dat natuurlijk niet zeggen dat we niet aanwezig zullen zijn en dat we, autoliefhebbers we zijn, onze ogen zeker de kost zullen geven. Maar wat gaan onze ogen dan allemaal te zien krijgen tussen 6 en 10 oktober in en rond Knokke?

Bijvoorbeeld de Alfa Romeo Giulia GTAm waarmee Alfa Romeo ORLEN Racing F1-rijders Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi in augustus nog Spa en omstreken onveilig maakten. In alle opzichten is de Giulia GTA/GTAm een auto voor verzamelaars. Alle 500 genummerde exemplaren, die in mei jongstleden aan de internationale pers werden voorgesteld, zijn sindsdien verkocht aan klanten over de hele wereld, waaronder een aanzienlijk aantal in China, Japan en Australië, waardoor de Giulia GTA een internationaal commercieel succes is geworden.

Het is een verhaal van echte passie, een project met een sterke emotionele component dat het leven heeft geschonken aan een auto die niet alleen voor liefhebbers van het merk is, maar ook voor sportwagenliefhebbers in het algemeen. Toen Alfa Romeo besloot een eerbetoon te brengen aan zijn fans in het kader van de viering van zijn 110e verjaardag, dacht het onmiddellijk aan de Giulia GTA uit 1965, een van de meest iconische en succesvolle auto’s uit de geschiedenis van het merk. Sowieso eentje die dus perfect past bij een evenement als de Zoute Grand Prix.

En als we even in de F1-wereld blijven, er zullen ook twee F1-bolides te zien zijn, zijnde ‘The Alpine A514’ van Estaban Ocon en de 2020 Red Bull van Max Verstappen. Fans van het Belgisch koningshuis kunnen dan weer hun hartje ophalen bij het zien van de 1954 Cadillac Series 62 Convertible, die gebruikt werd tijdens het huwelijk van wijlen Koning Boudewijn en Koningin Fabiola.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ZOUTE GRAND PRIX® (@zoute_grand_prix)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ZOUTE GRAND PRIX® (@zoute_grand_prix)


Andere exclusieve wagens die je ook nog zal tegenkomen is de Battista Anniversario en De Tomaso P72, die speciaal uit New York wordt overgevlogen.

Wij zijn alvast benieuwd hoe Jonas, onze favoriete videoman, de GT Tour zal afhaspelen in een Audi RS e-tron GT. Een verslag volgt ongetwijfeld via zijn fel bekeken YouTube-kanaal. Vergeet je hierop zeker niet te abonneren!

Tot dit weekend?

 

You May Also Like

1500 verklede Johnny’s en Marina’s verwacht voor Kamping Kitsch eerste editie Spoiler Room

Organisatoren Kamping Kitsch Club strijken neer in megadancing Kokorico Spoiler Room, de tot over de ...

Huayra R, het ultieme Pagani circuit-beestje

De laatste en de strafste?  De Huayra gaat ondertussen al zo’n dikke tien jaar mee ...