Dit is de nieuwe Omega Seamaster van James Bond

No Time to Die

Als ’tijd’ in de titel van je laatste film zit, kan je er als stijlvolle 007 niet buiten een heerlijke horloge rond de pols te hebben. En wie horloge en James Bond in één adem zegt, weet dat je dan te maken hebt met een Omega, sinds Goldeneye (1995) het vaste horlogemerk van de Britse geheime agent.

En wat zit er rond de pols? De Seamaster Diver 300M Omega Co-Axial Master Chronometer 42 mm 007 Edition: een lichtgewicht met dank aan de vele titanium elementen. Niet de meest gesofisticeerde horloge, wel eentje dat teruggaat tot de kern van een Seamaster, met andere woorden een steengoede pure ‘vintage look’ duiker. Zo vind je zelfs geen datumaanduiding terug op deze Seamaster.

De kast uit titanium heeft een diameter van 42 millimeter. De wijzerplaat en lunette zijn zwart. De vintage look is vooral te danken aan de gebruinde oplichtende Super-LumiNova in de indexen en wijzers.

Uiteraard mogen er ook een paar James Bond-verwijzingen niet ontbreken. Zo zien we net boven de plaats waar de wijzer zes uur slaat een pijl op de wijzerplaat. Die pijl is het symbool waarmee eigendommen van de Britse overheid worden gemarkeerd en hier dus verwijzen naar James Bond als geheim overheidsagent.

Op het deksel van de kast vinden we een andere verwijzing terug, een gegraveerde cijferreeks. Dit is een reeks waar militaire horloges vroeger van werden voorzien. In dit geval is het laatste cijfer in de reeks het nummer 62, dat staat voor 1962, het jaar waarin de eerste Bondfilm, ‘Dr. No’ uitkwam. Pittig detail, in deze film had onze vrouwenverslindende agent een grote concurrent, een Rolex Submariner, om de pols.

Het binnenwerk is met de Co-Axial Master Chronometer 8806 een oude bekende. Dit is een automatisch en uiterst precies uurwerk dat een gangreserve van 55 uur heeft. James zou zelfs een weekendje vrij kunnen nemen zonder dat zijn horloge een seconde verkeerd tikt.

Kostprijs van deze Seamaster Diver 300M Omega Co-Axial Master Chronometer 42 mm 007 Edition? €8.700.

 

You May Also Like

Met deze scooter ben jij de baas van het golfterrein

Dit genereert meer aandacht dan een hole-in-one Sla je wel eens een balletje? En ...

Bell & Ross introduceert met BR R.S.20 ‘Haute Horlogerie en F1’

Horloges en autosport… Gaan hand in hand! Luxe horlogemerken als Tag Heuer, Rolex,… zijn ...

MenStyle geurtip: Jimmy Choo Man Aqua

Een zomers briesje  Parfums? Onze kast puilt uit maar dat neemt niet weg dat ...