Jacob & Co. lanceert The “20 Million Dollar” Watch op Geneva Watch Week

Als geld echt geen probleem is…

Jacob Arabo, oprichter van Jacob & Co, weet als de beste hoe je extravagant uit de hoek moet komen.  Zo wist hij alle aandacht naar zich toe te zuigen en nodigde hij iedereen uit in de Jacob & Co Suite op de eerste verdieping van het Four Seasons Les Bergues Hotel in Genève. Daar presenteerde hij vandaag een van de meest sensationele horloges aller tijden, eentje met een prijs van, hou u vast, 20 miljoen dollar!

Een goddelijke gloed voor een eeuwig uurwerk. Tijdens een drie-en-een-half jaar durende speurtocht over de hele wereld heeft Jacob & Co. de markt voor uitzonderlijk grote en hoogwaardige gele diamanten om de Billionaire Timeless Treasure te voltooien, bijna opgedroogd. De allereerste gekleurde Billionaire vereiste absolute kleuruniformiteit, perfecte kwaliteitsconsistentie en het helderste licht.

880 karaat ruwe gele diamanten zijn 216,89 geworden na duizenden uren slijpen tot de veeleisende Asscher-slijpvorm. De gele kleur komt trouwens door de aanwezigheid van sporen van stikstof in hun koolstofstructuur. Deze 425 edelstenen zijn afzonderlijk gelegd als een mozaïek van kleine afmetingen en toch, ongekende schaal. Hun Fancy Yellow en Fancy Intense Yellow kleur wordt versterkt door de unieke groene gloed van tsavorieten. Het Billionaire skelet tourbillon uurwerk is versierd met nog eens 57 gele baguette geslepen diamanten.

Het plaatje is compleet. Het is museumwaardig, net als het prijskaartje. Billionaire Timeless Treasure wordt een van de duurste uurwerken ooit gemaakt. Elk van deze 20 miljoen dollar wordt ondersteund door onberispelijke kwaliteit, vaardigheid en de onverzettelijke wil die voortkomt uit “Geïnspireerd door het onmogelijke”.

Billionaire Timeless Treasure is een ongekende prestatie in de geschiedenis van de horlogerie. Nooit eerder was er een uurwerk zo rijkelijk bezet, met zoveel hoogwaardige en grote gele diamanten. Nooit eerder is het verzamelen van dergelijke edelstenen zo lang, geduldig en resoluut geweest in zijn zoektocht naar kwaliteit en kleurconsistentie. Nooit eerder zijn deze stenen zo complex geslepen als de Asscher in zulke grote hoeveelheden voor een enkel stuk. Drie en een half jaar in de maak, dit Billionaire uurwerk van 425 Asscher geslepen, Fancy Yellow en Fancy Intense Yellow diamanten is een onderneming van Olympus-achtige proporties, en een goddelijk resultaat.

“We hebben drieënhalf jaar lang de hele wereld afgezocht naar een ongekend aantal perfecte edelstenen”, zegt CEO Benjamin Arabov. “We hebben ze hier verzameld, in ons hoofdkantoor in Genève, waar elk exemplaar werd onderzocht in het ruwe stadium, bij het snijden, voor en na het zetten. Het ongelooflijke werk van onze edelsteenkwekers gebeurde volledig hier, in Genève. We hebben onze expertise in hoogwaardige juwelen gecombineerd met onze vaardigheden in hoogwaardige horlogerie en onze gedrevenheid gebruikt om te bereiken wat nog nooit eerder is gedaan. Zo hebben we een uniek stuk gecreëerd dat elk ander horloge met hoge juwelen overtreft in weelde, exclusiviteit en diamantkwaliteit.”

De Billionaire Timeless Treasure wordt aangedreven door het kaliber JCAM39 met 57 baguette gele diamanten. Zijn één-minuut tourbillon regulator loopt op 3 Hz en heeft een autonomie van 72 uur wanneer volledig opgewonden. Dit uniek stuk, waar de eerste steen (letterlijk dan) gelegd is in 2017 kent nu zijn prijs… 20.000.000 dollar.

Meer informatie of hem gewoon bestellen, dat doe je op www.jacobandco.com.

You May Also Like

Bell & Ross lanceert trilogie met legendarische Alain Silberstein

Exclusief verkocht op Grailwatch.com Samen met de kleurrijke ontwerper Silberstein hebben Bruno Belamich & ...

MenStyle Test: Reductin Anti-Aging

Omdat ook wij niet eeuwig twintig, dertig, euh… veertig blijven… We kunnen het niet ontkennen… ...

MenStyle Test: ArtSound BRAINWAVE09

Lekker Belgisch Wie heeft er al eens gehoord van ArtSound? Zij zijn onderdeel van ...