Beste uit twee werelden: Porsche 911 (992) Targa

Dé mooiste…

Hoewel het een Duitser is, kan je er jouw Zwitserse polsjuweel op gelijk zetten…na de 911 Coupé, Cabriolet en Turbo (S) is het nu de beurt aan het derde koetswerkvariant, de Targa, om ons meer dan gelukkig te maken. Kan je dus niet kiezen tussen een Coupé of Cabriolet? Dan is de Targa jouw mannetje!

En zoals het een Targa met roots uit het beroemde model uit 1965 betaamt, is dat eentje met een brede rolbeugel, grote afvloeiende achterruit en dakpaneel dat anno 2020 automatisch en snel sluit. Een buitje? Geen probleem, binnen de 20 seconden, 19 om heel precies te zijn, zit je droog.

Zoals verwacht volgt de Targa, zij het beperkt, het motorenpalet van zijn andere 911 broertjes, de Coupé en Cabrio 4 of 4S. Zo kan je kiezen voor de Targa 4, die 385 pk puurt uit de sterke 3 liter-biturboboxer of de Targa 4S, onze favoriet, met de voor ons gekende 450 pk krachtige zespitter uit de Carrera 4S, allebei gekoppeld aan een gerobotiseerde achttraps PDK-transmissie met dubbele koppeling.

En zoals de naam al doet vermoeden, zijn het allebei vierwielaangedreven krachtpatsers. Echte Porsche-puristen kunnen ook kiezen voor een optionele manuele zevenversnellingsbak in de Targa 4S.

Wanneer we deze speeltjes mogen verwachten? 1 juni al zal het minstens tot augustus 2020 duren voor we de eerste exemplaren de garage zullen zien uitrijden. Vanafprijs? 131.866 voor de Targa 4 en 147.596 voor de Targa 4S.

En nu? Een test zeker! Hallo Porsche België?

You May Also Like

BMW i4 begint met eDrive40 en M50 en dit zullen ze kosten

Doet Elon Musk al in zijn broek?  De volgende in de rij die een ...

MenStyle on Tour: Camp Jeep & offroadtest nieuwe Jeep Wrangler

By far onze tofste Whatmatters on Tour tot op heden… Londen, Monaco, Marbella,…wij zijn ...

815 raspaardjes om te temmen: McLaren Elva

En je legt er 1,7 miljoen euro’s voor op tafel… Voilà, de prijs van ...