Dit waren de 10 best gelezen MenStyl Road Tests van 2020

Een pak PK’s…

2020 was een klotejaar. Niet alleen was Corona een heel grote spelbreker ook de vrienden van de Federale Politie vonden ons een keer of zes op onze weg. Niet onlogisch natuurlijk als je met veel te leuk materiaal en veel te veel PK’s onderweg was dit jaar. Omdat het voor onszelf moeilijk kiezen is wat nu de beste road test was, leggen we het in handen van onze lezers. Bij deze, welke zijn de meest gelezen? Onze conclusies geven we je er graag bij…

10. Subaru Forester e-BOXER

Subaru’s nieuwe Forester is een praktische, veilige, stevige en betrouwbare SUV die vooral gezinnen zal aanspreken die wel eens genieten van lange tripjes en avontuurlijke (ski-)vakanties. En zij die een sleurhut, boot, paard of jetski willen meenemen, hij trekt zonder problemen tot 1860 kilogram. De mild hybride Forester is ook eentje die meedenkt met het milieu, wat tegenwoordig toch ook een hot topic is. Met een gemiddeld verbruik van 8 liter, (iets meer dan de constructeur ons beloofde maar dat kan aan onze rechtervoet gelegen hebben), leggen we mooie cijfers neer gezien de grootte van deze wagen. Of we deze Subaru ook veel in het straatbeeld zullen zien is wat koffiedik kijken maar we zijn er zeker van dat de Zweden van dat ander meer dan degelijk (en veilig) automerk, Volvo, dit met argusogen zullen opvolgen.

9. Abarth 595 Monster Energy Yamaha

Onderhuids schuilt de gekende 1,4 T-Jet- motor met 165 pk, die de auto een verhouding gewicht/vermogen van 6,5 kg/pk geeft en in 7,3 seconden van 0 naar 100 stuwt. Deze 1.4 T-Jet-motor genereert ontzagwekkende prestaties, die hand in hand gaan met een opvallende en unieke look. Zijn standaarduitrusting is geïnspireerd op die van racewagens, met onder meer een onderaan afgeplat stuurwiel met centrummarkering bovenaan de velg. Dat komt goed van pas voor bestuurders die er graag een sportieve rijstijl op nahouden.

8.Toyota GR Yaris

Toyota is sinds 2015 terug in het World Rally Championship (WRC) en het heeft niet lang geduurd of de eerste successen konden al gevierd worden. Zo behaalde het in 2018 de WRC-wereldtitel bij de constructeurs en vorig jaar werd rallyrijder Ott Tänak bij de rijders nog wereldkampioen achter het stuur van de Yaris WRC. Hoogdagen voor de fans van Toyota en het signaal bij de Japanse constructeur om nu ook een heerlijke funcar te ontwikkelen die je als gewone sterveling kunt ophalen bij de plaatselijke Toyota-dealer.

7. Mercedes-AMG GLB 35 4Matic

Daar wij (nog) geen drie kinderen hebben en dus (nog) niet zoveel ruimte nodig hebben, zouden we, puur subjectieve en persoonlijke benadering, ons heil eerder gaan zoeken in de AMG-45-reeksen. Dat neemt niet weg dat deze compacte, doch ruime, SUV een uitstekende keus zou zijn voor zij die willen spelen met ruimte, vlotheid en toch ietwat exclusiviteit. Dit is een fantastische gezinswagen die weinig gelijke kent. En hoewel we niet graag in stereotypen denken, is dit gewoon de SUV voor de stoere ‘soccer-mom’.

6. Audi RSQ8

De RSQ8 is een waanzinnige SUV met een schizofrene ‘karakterstoornis’. Zo is deze ‘Beauty’ erg stil, erg comfortabel en erg zachtaardig maar eens er gekozen wordt voor de meer dynamische rijmodus, verandert de RSQ8 in een ‘Beast’ dat graag zijn spierballen laat rollen met prestaties waarvan menig sportwagen bleek wegtrekken. Toch blijft de RSQ8, ook voor niet ervaren coureurs, verrassend handelbaar. Laten we het vergelijken met een bom dat onder toeziend oog gecontroleerd tot explosie kan worden gebracht door de mannen van DOVO.

5. BMW X5 M

Kan een wagen met zo’n afmetingen door het leven gaan als een supersportwagen? Neen, maar wel als een sportwagen. De prestaties, dynamiek en rijgedrag zijn fenomenaal maar er staat een serieus prijskaartje tegenover. Een prijskaartje dat we ook (en zelfs nog duurder) zien bij concurrenten als Audi, Porsche, Aston Martin, Range Rover, Mercedes, Lamborghini en Maserati. Ons verstand (ingegeven door onze boekhouder) doet ons gaan voor de M50i of M50d, het hart en het gevoel liggen bij deze M Competition. En zoals (te) vaak volgen wij gewoon graag ons gevoel.

4. Porsche Carrera 4S (992)

Ons verdict? Dagelijks inzetbaar gekoppeld aan extreem sportieve prestaties. Het beste uit twee werelden waar de concurrentie vaak moet snoeien in compromissen. Daar waar zij uiteindelijk toch ‘moeten’ kiezen voor de power en het weggedrag, verfijnen en verbeteren de heren van Porsche de concurrentie en maken hem nog extreem bruikbaar. Droog, nat of zelfs sneeuw…het deert hem allemaal niet.

3. Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio (2020)

De opgefriste en compleet ondergewaardeerde en onderschatte Stelvio Quadrifoglio is de ideale mix voor iemand die op zoek is naar extra sportieve, krachtige en dynamische SUV die ook geschikt is voor dagelijks gebruik. Deze Quadrifoglio behoort gewoon tot de top in zijn categorie op het gebied van prestaties, snelheid, efficiëntie, dynamiek, sportiviteit en veiligheid dankzij een perfecte mix van kracht en technologie. Kostprijs? Vanaf 94.300 en laat ook dat de concurrentie effe stevig vloeken.

2. BMW M2 CS

Deze M2 CS is één van de plezantste sportwagens die je momenteel op de wegen kan terugvinden en mag zelfs, wat ons betreft met stip, als de beste BMW in de M-reeks gecatalogeerd worden. Niet dat je ons daarin moet geloven maar als we bijvoorbeeld moeten kiezen tussen deze CS en het vlaggenschip, de M8 Competition, is onze keuze snel gemaakt.

1. Audi RS6 Avant (2020)

“Probably the best car in the world”

Een slogan uit onze mond die kan tellen! Toegegeven, Carlsberg gebruikt deze slogan al een eeuwigheid om hun bier te promoten en als echte Belg moeten we dan niet anders dan even in ons vuistje lachen. Maar als het om de nieuwe Audi RS6 Avant gaat, vinden we (voorlopig) geen gelijke.

Ok, wij staan stapelzot van de nieuwe Porsche 911 (992), hebben ons al kostelijk geamuseerd met de Audi R8, Giulia Quadrifoglio of BMW M8 Competition en lieten ons al snel en luxueus rijden in een BMW X6 M50i maar hoewel we telkens overtuigd waren dat dit de alfamannetjes waren die we in onze garage willen stallen, hebben we er nu eentje die het beste van voorgaande combineert in één…de Audi RS6 Avant!

 

 

You May Also Like

MenStyle on Tour: Mini Autosalon bij BMW en Mini

Topontvangst Helaas geen autosalon dit jaar. Gelukkig zijn er een paar constructeurs die wel, zij ...

Deze Singer Turbo’d 911 is de waanzin nabij

Wauw… Vintage Porsches, we worden er instant wild van. Gooi daar een sausje gloednieuwe ...

MenStyle Road Test: Range Rover Velar P400e

Een leuk tussendoortje Of we fans zijn van het iconische Land Rover? Sowieso! Na ...