MenStyle On Tour: Launch Opel Astra & Portugal Drive

Een nieuwe generatie van een nog steeds op en top Duits icoon

Na de lancering van de nieuwe Opel Astra Hatchback in september, moest de Astra Sports Tourer een wereldpremière zijn op het Autosalon van Brussel. Deze wagen is Opels eerste stationwagon met de nieuwe expressieve Opel Vizor frontpartij en het digitale Pure Panel dashboard. Hij bundelt op een unieke manier een aantal onderscheidende kenmeken: praktisch, stijlvol, sportief en ruim.

Geen Autosalon van Brussel, maar dat neemt niet weg dat ze bij Opel hebben gewacht om hun nieuwe wagens te presenteren. Zo waren we te gast in The Merode in Brussel waar we bij de voorstelling van de Astra Sports Tourer en Astra plug-in Hybrid en een Q&A met CEO Uwe Hochgeschurtz meer te weten kwamen over de plannen van de Duitsers die ondertussen ingenesteld zitten in het Frans-Italiaans-Amerikaanse Stellantis.

Het is een opportuniteit voor Opel. Zo krijgen we toegang tot nieuwe technologieën op een moment dat ‘de auto’ zijn grootste transitie ooit meemaakt: de overgang van verbrandingsmotoren naar elektrische. De investering is gigantisch en je hebt een groep nodig om een voldoende groot volume te kunnen omzetten. Maar let op, alles wat we doen, doen we in Rüsselsheim, in Duitsland. Opel is dus nog altijd op en top Duits‘, aldus de grote Opel-baas.

De nieuwe Astra is dus nog niet 100% elektrisch. De orderboeken voor motoren op fossiele brandstoffen worden bij Opel trouwens pas gesloten in 2028. Naast de geëlektrificeerde versies wordt de nieuwe Astra aangeboden met uiterst efficiënte benzine- en dieselmotoren. De vermogens variëren van 110 pk tot en met 130 pk voor de benzine- en dieselversies, terwijl de plug-in hybride 180 pk systeemvermogen levert. Een handgeschakelde zesversnellingsbak is standaard op de benzine- en dieselmodellen. De klant die liever de optionele 8-traps automatische transmissie wenst, is vooralsnog aangewezen op de krachtigste motorisaties. De plug-in hybrides beschikken altijd over een (geëlektrificeerde) automaat. 

Maar hoe rijdt de nieuwe Opel Astra? Jonas mocht met de sympathieke rekels van Stellantis mee naar Portugal, stapte in de nieuwe Astra plug-in Hybrid en maakte er ook gelijk video’s van, niet toevallig zijn specialiteit.

You May Also Like

MenStyle Road Test: Jeep Wrangler 4xe

Voor een boswandeling in stilte… De oerman van alle terreinwagens? De Jeep Wrangler. Een ...

MenStyle Roadtest: Tesla Model X 100D

Tesla is all over the news. Het bedrijf van superondernemer Elon Musk en vooral ...

MenStyle On Tour: Wereldpremière Mini Electric in Rotterdam

Een wereldpremière? Dan zijn we er als de kippen bij!  Of we zin hadden ...