Mercedes lanceert zuiver elektrische EQA crossover

De ‘stekker-GLA’ moet 426 km ver geraken

Helaas nog geen autosalon dit jaar maar dat neemt niet weg dat er premières te vieren zijn. Zo liet Mercedes gisteren na de EQC en EQV zijn derde elektrisch model zien. De eerste van drie nieuwe elektrische modellen ook dat dit jaar de wereld moet veroveren. Deze iets compactere EQA, oftewel een stekkerversie van de GLA moet op een volle batterij maar liefst 426 kilometer ver geraken.

Hoewel de looks nauw aansluiten bij de GLA, kan je deze stekkerversie toch goed onderscheiden. Zo krijgt deze EQA een gesloten radiatorrooster en een led-strook tussen de lichtblokken vooraan. Achteraan vallen ook de blauwe accenten in de lichtblokken op. 

Mercedes lanceert de EQA crossover als EQC250, een instapversie die 190 pk (en 375 Nm) op de voorwielen loslaat. Later volgen nog krachtigere versies waaronder een vierwielaangedreven versie met 270 paardjes én grotere batterij aan boord.

Maar ook als instapversie doet de EQA250 het qua prestaties niet slecht. Ok, verwacht geen acceleraties en topsnelheden waar je steil van achterover valt maar met een spurtje naar honderd onder de negen seconden en een topsnelheid van 160 km/u kom je in deze, toch al gauw 2 ton wegende bolide, al snel een heel eind.

De 66,5 kWh batterij opladen doe je in zes uur aan een klassieke laadpaal/Wallbox. Het kan ook sneller aan een snellader, dit tot 100 kW.

De EQA, die net als elke Mercedes, uitblinkt in comfort heeft uiteraard de nodige elektronische hulpmiddelen. Active Lane Keeping AssistActive Brake Assist? Standaard, net als 18” lichtmetalen velgen, LED sfeerverlichting, warmtepomp en een elektrische kofferklep. Uiteraard kan je compleet ‘losgehen’ en de eindeloze optielijst op zoek naar allerhande gadgets op vlak van connectiviteit, multimedia, navigatie en veiligheid aanspreken.

De Mercedes EQA wordt in de lente van 2021 verwacht bij jouw plaatselijke dealer met een vanafprijs van van 52.756 euro.

You May Also Like

Eindelijk, hier is de nieuwe Porsche 911 GT3

Ook de 992-generatie is er nu met een GT3 Na de coupé, cabrio, Targa ...

Wout Van Aert en Max Verstappen duelleren om snelste pitstop

Red Bull kom weer met een spectaculair promofilmpje  In aanloop van de GP van ...

MenStyle Road Test: Nieuwe Range Rover D350 HSE

Een nieuwe generatie van de iconische Range Rover, dat maak je niet wekelijks mee, ...