Lamborghini Sian gaat nu ook topless

Mag het een tikkeltje meer zijn? 

Of zeg beter minder want de Lamborghini Sian Roadster gaat topless.

Voor zij die graag met de haren in de wind rijden is er dus nu ook de Lamborghini Sian als roadster. Als je nog haren hebt nadien want net zoals de Sian mét dak ligt er een atmosferische 6,5 liter-V12 met een piekvermogen van 819 pk, geholpen door de in de versnellingsbak geïntegreerde elektromotor op 48 volt. Deze elektrische energie zien we niet terug in een klassieke batterij maar wel door de Lamborghini zogeheten supercondensators.

Sprinten van 0 naar 100 km/u doet de Lamborghini Sian Roadster in 2,9 seconden en stoppen doet hij pas bij een topsnelheid van 350 km/u. Of je deze stier ook in je garage zult krijgen is een utopie. Niet dat hij te breed is, wel omdat de beperkte oplage van 19 stuks al allemaal gereserveerd zijn. Stukprijs? Niet bekend maar als je weet dat de gesloten versie (op 63 exemplaren) al voor 3,3 miljoen van de hand gingen, hoeven we er geen tekeningetje bij te maken, wel?

 

 

You May Also Like

Autowereld ‘Supercar Story’ gaat laatste week in met een bom

Of zelfs een paar… De tentoonstelling Supercar Story overtreft de stoutste verwachtingen. Met meer ...

MenStyle Road Test: Cupra Born

Na de PHEV, de Formentor Hybrid, werd het tijd om Cupra’s 100% elektrische wagen ...

Hier zijn de eerste beelden van de gloednieuwe BMW i4

Na de concept, nu het echte werk… Op de jaarlijkse conferentie van BMW Group ...