Italiaanse politie schaft zich Lambirghini Urus Performante aan

Opgelet snelheidsduivels? 

Wie denkt snel te kunnen cruisen over de Italiaanse autosnelweg let in het vervolg maar beter twee keer op. Zo heeft de Italiaanse politie zich versterkt met een Lamborghini Urus Performante. Die zal wel voornamelijk ingezet worden voor dringend orgaantransport.

Het is niet de eerste keer dat we een samenwerking tussen de Italiaanse merk van de stier en de ‘Polizia’ zien. Zo zijn er al verschillende sportwagens sinds 2004 afgeleverd. Zoals het hoort voor een Italiaanse politiewagen is deze Lamborghini Urus Performante gespoten in de een blauwwitte kleur en vinden we de nodige reflecterende strips en politielogo’s terug net als de lichtbalk met blauwe ledlampen op het dak. En voor wie deze Urus nog niet hoort aankomen met zijn heerlijk klinkende V8 biturbo is er natuurlijk ook nog een sirene.

In het interieur vinden we gepantserde wapenkast, een opklapbaar berichtenscherm en een speciaal compartiment in de kofferbak voor het opbergen van apparatuur, zoals een defibrillator voor eerstehulpverlening terug alsook een draagbare koelkast voor het vervoer van organen. Deze koelkast heeft ook een een display en datalogger om te bewaken dat de organen steeds op de juiste temperatuur worden gehouden.

Onderhuids vinden we de gekende V8 die goed is voor zo’n 666 pk en 850 Nm aan koppel. Een sprintje gaat zo in 3,3 seconden… snel genoeg om de bestuurders hun organen even doorheen te schudden. De topsnelheid bedraagt 306 km/u/.

You May Also Like

MenStyle Road Test: Opel Grandland Hybrid (224 pk)

Eén van de nog blinde vlekken van onze rechtervoet is Opel. Niet dat we ...

Hier is de nieuwe Porsche Macan

100% elektrisch Tien jaar na zijn lancering gaat de Porsche Macan zijn tweede modelgeneratie ...

MenStyle On Tour: Kleine test met de Citroën AMI Buggy

Hup, naar Tour & Taxi’s Een lunch in combi met wat fungehalte? We zijn al ...