Dit is de duurste SUV ter wereld

Met looks die doen denken aan de Lockheed Martin F-117 ‘Nighthawk’ bommenwerper

Eén van de meest iconische Amerikaanse bommenwerpers? Sowieso de Lockheed-Martin F-117 ‘Nighthawk’, een dun, hoekig, vooral extreem efficiënt en dankzij zijn speciale ontwerp en een speciale radar-absorberende coating moeilijk traceerbare bommenwerper voor radarsystemen. Zo kan deze stealth vrijwel ongestoord over vijandelijk grondgebied vliegen waar hij met lasergeleide bommen gronddoelen kan aanvallen.

 

Iets meer opvallend is deze Karlmann King die naast de F-117 vooral ook gebaseerd is op de Ford F-550 Super Duty, maar dan eentje uit carbon en staal die je, optioneel, zelfs gepantserd kan krijgen. Binnenin heerst er een andere sfeer, daar kunnen de 4 tot 7 passagiers zich onderdompelen in alle luxe, zij het met een kitsch kantje met onder andere een televisie, koelkast, koffiezet en klaptafels.

Onderhuids vinden de een benzineslurpende 6,8 liter V10 van 400 pk. Wie denkt hier aan de stoplichten lekkere sprintjes te trekken en effe goed door te trekken op de Duitse Autobahn is eraan voor de moeite… zijn kleine 6 ton (!!!) beperken hem met een topsnelheid van… hou u vast… 140 km/u.

Kostprijs voor dit militaristisch speeltje? 2 miljoen euro en een miljoentje extra als je hem gepantserd wil. En snel zijn is de boodschap want er worden maar 9 exemplaren gebouwd.

 

 

You May Also Like

Hier is de langverwachte Mercedes EQS

Of zowat de 100% elektrische S-Klasse Na lang lang wachten en het creëren van ...

Ferrari SP-8: nieuwste ‘one-off’ roadster uit Maranello op basis van F8 Spider

Heerlijk  Met de SP-8 heeft Ferrari vandaag zijn nieuwste model in de One-Off-serie onthuld. ...

‘C’était un Rendez-Vous’ met Charles Leclerc is gelanceerd

Met de snelheid van een Ferrari SF90 Stradale… Het heeft niet lang geduurd dat ...